sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 noiembrie, 2019

Jurnalistul Cătălin Tolontan a făcut, sâmbătă, noi dezvăluiri la Digi24, în emisiunea „În fața ta”, despre mușamalizarea care ar fi avut loc după incendiul de la Colectiv.

Tolontan afirmă că toate decesele pacienților de la Colectiv provocate de infecții nosocomiale au fost consemnate de medicul legist ca stop cardiorespirator.  „Avem dovezi care să susțină”, a menționat el.

„Acești oameni care au mușamalizat Colectiv au acționat ca în decembrie ’89. Morții din decembrie ’89 arși la crematoriul din București, aduși de la Timișoara, morții în spitalele bucureștene, acelor morți li s-a trecut de către de către medicii legiști de la morgă stop cardiorespirator. Ei erau împușcați în cap și s-a spus că au făcut stop cardiorespirator, pentru că, nu-i așa, ce poți să spui unui medic care scrie asta, de vreme ce inima s-a oprit. La fel s-a întâmplat în aceste cazuri. Mușamalizarea nu s-a oprit la spitale, a mers mai departe, la INML. Pentru că toate acele infecții nosocomiale care n-au fost evidențiate la morți, toate morțile care erau de fapt de infecții generalizate au fost toate trecute cu metoda decembrie ’89 drept stop cardiorespirator”, a spus Cătălin Tolontan, la Digi24.


Întrebat dacă are dovezi ca să susțină afirmațiile făcute, jurnalistul a răspuns că da: „Avem dovezi care să susțină”, care vor fi publicate în perioada următoare: „Aceste lucruri arată că schema există. Ei doar au aplicat-o încă o dată cu aceeași mentalitate”.

Care era scopul? „Să nu explodeze în societatea românească. Avem mărturii ale medicilor legiști care au fost puși, spun ei, să facă aceste lucruri”, a completat el.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Întrebat cine i-a pus pe medicii legiști, el a răspuns că „șefii, nu știu”.

„Sunt niște oameni „invizibili” în toată povestea asta. Unii dintre ei apar în imagini. Apar niște persoane care nu trebuia să fie acolo la intervenția de la Colectiv. Niște civili, nu cei cu stații de emisie-receptie, că aceștia sunt bine cunoscuți. Sunt niște persoane în spate. O să vedem. Provoc opinia publică, dacă aveți informații despre oamenii aceștia care apar în filmulețele astea, spuneți-ne. Era unul chiar în spatele lui Raed Arafat, în spatele lui Gabriel Oprea. Niște oameni care nu aveau nicio poziție în sistemul de sănătate, teoretic, nici în sistemul de intervenție de urgență. Sunt aproape necunoscuți publicului și care ne-au fost semnalați. (Moderator: Servicii?) Nu știm. Haideți să încercăm să îi aflăm”, a mai spus Cătălin Tolontan.


Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: