Cătălin Drulă publică Scrisoarea a II-a către Darius Vîlcov - despre autostrăzile din Moldova - CursDeGuvernare.ro
joi

28 octombrie, 2021

Cătălin Drulă publică Scrisoarea a II-a către Darius Vîlcov – despre autostrăzile din Moldova

14 martie, 2018

Deputatul USR Cătălin Drulă (foto), fost consilier pe probleme de infrastructură al fostului premier Dacian Cioloș, publică miercuri o nouă scrisoare adresată lui Darius Vîlcov, consilier al premierului Dăncilă, în care prezintă stadiul proiectelor de infrastructură din Moldova.

La începutul lunii martie, Cătălin Drulă și-a asumat public misiunea de de a-l informa pe Darius Vîlcov despre situația reală a proiectelor de infrastructură, în condițiile în care consilierul prim-ministrului coordonează și avizează inclusiv proiecte de infrastructură.

Noua scrisoare adresată de Cătălin Drulă lui Darius Vâlcov:


Dle. Vâlcov, despre autostrăzile din Moldova ați vorbit cu Ștefan Ioniță, directorul de la drumuri, și cu ministrul Lucian Șova?

Despre A8 Târgu Mureș-Iași care este complet abandonată? Nici contract, nici proiectare, nici licitație, nimic. Ultimul act s-a scris în ianuarie când a fost reziliat unilateral de CNAIR contractul pentru primul sector de 100km de la Tg. Mureș la Ditrău. De atunci – liniște completă. Se mai face ceva pentru această autostradă?

Cât despre cealaltă autostradă, pe direcția N-S, A7 Pașcani-Bacău-Focșani-Buzău-nod cu autostrada A3, mai mare bătaie de joc nici că se poate. În noiembrie 2016, acum 475 de zile (!!!), a fost lansată licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic și nici până astăzi n-avem un câștigător desemnat.

Pe 6 iunie 2017 s-au depus ofertele la această licitație și de atunci tot sunt “în evaluare”. De 251 de zile CNAIR evaluează ofertele. Nici măcar prima etapă, evaluarea tehnică, nu e gata!


Despre asta v-a spus dl. Ioniță? Sau v-a pus placa cu “contestațiile” și “trebuie să schimbăm legislația de achiziții publice”? Normal, doar nu era să vă spună “suntem incapabili, nu suntem în stare să ne organizăm licitațiile și comisiile de evaluare în mod eficient”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

PSD e la guvernare de 432 de zile. Zero angajați are noua compania de investiții în infrastructură rutieră. Zero pași de reformă în domeniul infrastructurii în ultimele 14 luni. Termene peste termene amânate, kilometri peste kilometri nerealizați, miliarde de euro licitații „urcate pe SEAP”, „nu ne dă voie Europa/legislația/greaua moștenire”, scuze peste scuze.

Puteți să organizați zece întâlniri la Palatul Victoria, dle. Vâlcov, dacă nu schimbați oamenii cu care lucrați rezultatele vor fi tot zero.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr