vineri

19 iulie, 2024

16 iulie, 2022

Cătălin Drulă (foto) a fost validat ca președinte al USR în congresul online al formațiunii politice, încheiat duminică. Noul președinte al USR a promis o opoziție „pe bune” coaliției PSD-PNL și a stabilit ținta poitică: premier USR după parlamentarele din 2024.

„Este un mandat pe care l-am cerut colegilor mei pentru unitate, pentru stabilitate şi pentru coerenţă, pentru eficienţă şi asta voi livra. Spre frica PNL şi PSD, USR va livra opoziţie pe bune. De ce facem asta, pentru că PSD şi PNL rup România în două. Sunt milioane de familii care muncesc onest, care respectă regulile, care încearcă să construiască un viitor pentru ei şi pentru copiii lor şi aceasta este o Românie care suferă profund şi nu se întrevede sfârşitul acestei suferinţe”, a spus Cătălin Drulă, citat de Agerpres.

USR îşi propune să dea următorul premier al României după alegerile din 2024, a declarat sâmbătă noul preşedinte al partidului, Cătălin Drulă.


„Ne propunem ca după alegerile din 2024 să dăm premierul României. Asta înseamnă multă muncă de acum până atunci (…) pentru a ajunge în poziţia de a fi prima forţă într-o eventuală coaliţie sau construcţie postelectorală”, a spus Cătălin Drulă, într-o conferinţă de presă susţinută la Timişoara, după validarea în funcţia de preşedinte al USR în cadrul congresului online al partidului.

Revenirea la guvernare, doar cu un premier USR

Cătălin Drulă a explicat că o eventuală revenire la guvernare până în 2024 este posibilă, doar dacă premierul ar fi unul de la USR.

„Dacă vă gândiţi la pretextul formal al eliminării USR de la guvernare  (cel informal erau înţelegerile că trebuie căpuşat statul pe celebra frăţie PNL-PSD)… pretextul formal a fost programul PNDL 3. (…) Acum, dacă PNL şi PSD, care ne-au promis că guvernează până în 2028, (…) fug de la guvernare  şi dacă USR, bazat pe voturile pe care le are în Parlament, este chemat să-şi asume această guvernare, mi se pare absolut firesc şi obligatoriu că, dacă forţele care acum sunt prima şi a doua din Parlament (…) spun: noi nu putem guverna, ci dacă rup această coaliţie, premierul să revină celei de-a treia forţe din Parlament, care suntem noi”, a explicat Cătălin Drulă.

Președintele USR anticipează că se va întâmpla, pentru că PSD nu a rămas niciodată să supraviețuiască la consecinţele deciziilor lor.


Cu un premier de partea sa, USR poate livra „măsurile grele, complexe şi dure” care vor trebui luate pentru a frâna „dezastrul economic care se pregăteşte”.

Coaliția PSD&PNL sporește datoria României

Într-o conferinţă de presă susţinută la sediul USR Timiş, alături de primarul Timişoarei, Dominic Fritz, Cătălin Drulă a acuzat PSD şi PNL că duc România către faliment, cheltuind și pierzând „în neştire bani pe care nu îi are”.

„La fiecare 4 lei care se strâng la bugetul de stat, se mai împrumută încă 2 lei, unul pentru a acoperi datoriile din trecut şi unul pentru a finanţa” datoria nouă, a argumentat Cătălin Drulă.

Aflat la Timișoara preşedintele USR l-a criticat şi pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care ar fi „reuşit să oprească singurul proiect prin care trăgea bani din PNRR – Autostrada A3, să rezilieze şi să anuleze mai mult decât a dat în lucru”.

La rândul său, primarul Timişoarei, Dominic Fritz, lider al USR Timiş, a declarat că noul președinte „preia acest partid într-o etapă dificilă pentru România şi el va fi nu doar liderul opoziţiei, ci şi vocea tuturor românilor care-şi doresc altceva pentru această ţară şi care ştiu că este posibil ca această ţară să fie altceva”.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: