vineri

26 aprilie, 2024

2 aprilie, 2017

Liviu Dragnea și Michael Flynn. FOTO: DCnews

Michael Flynn, fost consilier pentru securitate naţională al preşedintelui american Donald Trump, nu a trecut plăţile primite de la o reţea de televiziune rusă şi de la o a doua firmă care avea legături cu Rusia, în formularul de declaraţie financiară pe luna februarie, potrivit Reuters, care citează documente ale Casei Albe.

Fostul oficial de la Casa Albă a menționat conferinţele angajate pentru organizaţii ruseşti, printre care postul de televiziune RT TV, fondat de Kremlin, şi Volga-Dnepr Airlines, dar formularul completat nu indică sumele primite de Flynn. Sumele sunt disimulate la o altă secţiune intitulată „surse în compensare care depăşesc 5.000 de dolari pe an”.

Michael Flynn nu a inclus veniturile din discursuri în formularul de declaraţie financiară semnat electronic de Flynn pe 11 februarie, pe care reprezentanţii de la Casa Albă l-au dat publicităţii sâmbătă.


Neconcordanţele privind omiterea veniturilor din Rusia ar putea agrava problemele juridice ale lui Michael Flynn. Fostul general în retragere a fost forţat să demisioneze la doar 24 de zile de la numirea în funcţie, fiind anchetat tocmai pentru legăturile sale cu oficialii ruşi, în cadrul unei investigaţii privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din Statele Unite din 2016.

Michael Flynn a promis mărturii în faţa comisiilor de servicii secrete ale Senatului şi Casei Reprezentanţilor din SUA, dacă i se va oferi imunitatea.

Fostul consilier al lui Donald Trump a fost forţat să demisioneze, la numai 24 de zile de la numire, pentru că nu a recunoscut la timp că a discutat cu ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak, despre sancţiunile impuse Moscovei şi pentru că l-a indus în eroare pe vicepreşedintele Mike Pence cu privire la aceste discuţii, care au avut loc înainte de începerea mandatului prezidenţial al lui Donald Trump.

Congresul şi FBI-ul investighează acuzaţiile făcute de agenţiile de informații americane, potrivit cărora Rusia s-ar fi implicat în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din SUA.


Guvernul de la Moscova a negat acuzaţiile, inclusiv pe cele potrivit cărora ar fi spart adresele de e-mail ale grupurilor Partidului Democrat şi că ar fi făcut publice informaţii pentru a dirija alegerile în favoarea lui Trump, care a solicitat normalizarea relaţiilor dintre SUA şi Moscova.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: