duminică

7 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 septembrie, 2021

Carmen Uscatu, fondator al Asociației ”Dăruiește viață”, a constatat în activitatea sa că ceea ce lipsește sistemului public de Sănătate sunt mecanismele de control și de reglare. Vă prezentăm cele mai importante declarații ale sale din cadrul conferinței CursDeGuvernare ”Sănătatea – sursă de competitivitate: Investiția în sistemul sanitar și aportul vieții sănătoase la economie” (14.09.2021).

”Ne imaginăm că putem face medicină de secolul XXI cu infrastructură și proceduri de acum 40 de ani și cu miniștrii care se schimbă la șase luni. Nu vorbim însă doar despre infrastructură. Dăruiește Viață și-a dorit să construiască un spital la standarde europene, dar nu avem standarde europene în spitale și nici măcar legi privind aceste standarde”, afirmă Carmen Uscatu.


Ea are o abordare inedită a chestiunilor de finanțare a sistemului de sănătate: ”Este momentul, cu banii pe care-i avem, mai întâi să cheltuim eficient și apoi, după ce vom ști exact pe ce să cerem bani, să cerem mai mult de la buget. Să ne uităm cât de ineficient sunt cheltuiți banii în sistemul public, vedem că un pacient stă patru zile în spital ca să facă un RMN. Casa Națională nu ar trebui să finanțeze astfel de proceduri total ineficiente și care nu sunt deloc în beneficiul pacientului”.

Carmen Uscatu mai afirmă: ”Nimeni nu se gândește la pacient, vorbim foarte mult în conferințe, dar tot ceea ce se întâmplă în spitalele publice, prin ineficiența lor, este împotriva pacientului.”

 

Urmăriți conferința integrală:


 

***

Partener principal:

MSD

Parteneri:

Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM)

Raiffeisen Bank

Parteneri de comunicare:

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: