luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 august, 2019

O investigație a organizației neguvernamentale Big Brother Watch a dezvăluit amploarea „epidemică” a practicării recunoașterii faciale cu ajutorul camerelor de luat vederi din locutrile publice aglomerate din Marea Britanie.

Biroul Comisarului pentru Informaţii, o agenţie care este în subordinea Parlamentului, a început propria investigaţie, la apelul organizaţiilor neguvernamentale.

Îngrijorarea este sporită de faptul că, dacă până acum se ştia că doar poliţia controlează camerele de supraveghere, acum au intrat în sistem şi companiile private, care pot aduna date personale sub pretextul întăririi securităţii.


„Este o adevărată epidemie de recunoaştere facială în Marea Britanie şi nu este vorba doar de aici, la Kings Cross (o stație de metrou aglomerată), unde este folosită, dar şi în muzee, magazine, centre de conferinţe, cazinouri, locuri în care se întâlnesc foarte mulţi oameni, ceea ce înseamnă că există deja milioane de persoane care au avut deja feţele scanate şi să fie deja efectuate verificări ale identităţii lor, fără să ştie”, spune Silkie Carlo, director Big Brother Watch.

Big Brother Watch a descoperit că recunoașterea facială s-a folosit și în Liverpool, Sheffield și Birmingham.
Fianancial Times a dezvăluit faptul că complexul imobiliar privat King’s Cross din Londra a folosit recunoașterea facială, iar complexul Canary Wharf ia în calcul folosirea metodei.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Scanarea feței oamenilor în timp ce ei își trăiesc viața fără încălcarea legii, în scopul identificării lor este o amenințare potențială la adresa intimității și trebuie să ne îngrijoreze pe toți. Este mai ales cazul folosirii metodei fără ca oameni să știe sau să înțeleagă, și mai ales dacă cei care urmăeresc sunt din sectorul privat”, a declarat Elizabeth Denham, comisarul de informații din subordinea Parlamentului, citat de risk – uk.com.

Cei mai scandalizați sunt cei care compară situația cu cea din celebrul roman „1984” al lui George Orwell, în care un stat totalitar era condus de Fratele cel Mare, un dictator care ştia totul despre supuşii săi.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: