luni

24 iunie, 2024

11 decembrie, 2018

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că nu a fost informat despre intenția Guvernului de a da o ordonanță de urgență pentru modificările aduse Codurilor penale.

Întrebat despre declarațiile lui Tudorel Toader pe acest subiect, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: „Sunt convins că ministrul Justiției va veni să ne informeze cu punctul său de vedere și dacă va face acest lucru, dacă va considera necesar, că e un subiect important, o să vă spun care este părerea mea.”

Călin Popescu Tăriceanu a precizat, la insistențele presei: „Am fost foarte clar. În momentul în care voi fi informat despre această chestiune pot spune un punct de vedere”.


Anunțul despre acest subiect a fost făcut de premierul Viorica Dăncilă luni seară, după ședința CEx PSD la care a participat și ministrul Justiției, Tudorel Toader, susținut de ALDE în Guvernul Dăncilă.

Ordonanţa, a anunțat premierul, va fi dată doar pe articolele declarate constituţionale, nu şi pentru cele 31 de articole din Codul Penal şi cele 64 de articole din Codul de Procedură Penală pe care CCR le-a declarat neconstituţionale. Acelea vor fi dezbătute în continuare în Parlament.

„A fost o astfel de discuţie. S-a hotărât în unanimitate ca articolele declarate constituţionale să vedem oportunitatea de a fi promulgate printr-o OUG”, a spus premierul Viorica Dăncilă, după şedinţa CEx.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat că nu s-a vorbit despre amnistie şi graţiere.


„Nu am văzut ordonanța. Nu am discutat acest lucru nici în coaliție, nici cu reprezentanții Guvernului, în speță cu ministrul Justiției, ca să am informații pe baza cărora să fac un comentariu. Nu discut despre chestiuni ipotetice”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: