luni

15 iulie, 2024

22 aprilie, 2015

tariceanuConducerea Senatului a luat act de proiectul de hotărâre redactat de senatorii din comisia juridică cu privire la votul dat în cazul Şova, preşedintele acestui for, Călin Popescu-Tăriceanu, semnând documentul care va fi transmis Monitorului Oficial spre publicare.

Documentul a fost redactat de comisia juridică a Senatului, după ce plenul a respins un alt proiect, iar Călin Popescu Tăriceanu a refuzat să semneze hotărârea, deși inițial, afirmase că își va asuma un astfel de demers. El a pasat însă responsabilitatea comisiei juridice înainte de a parafa documentul care atestă votul din 25 martie asupra cererii DNA de arestare preventivă a senatorului PSD Dan Șova, conform deciziei Curții Constituționale.

„Am întrunit Biroul permanent într-o scurtă şedinţă pentru a lua act de proiectul de hotărâre care a fost redactat de Comisia juridică. Aşa cum am stabilit anterior, Comisia juridică a elaborat proiectul de hotărâre şi în Biroul permanent am luat act de acesta şi l-am votat şi sigur că îl trimitem spre publicare la Monitorul Oficial. (…) Da, cu semnătura mea”, a spus Tăriceanu.


Tăriceanu afirmase anterior că nu se impune convocarea Biroului permanent al Senatului, însă a constat că proiectul redactat de către senatorii jurişti fusese înaintat conducerii Senatului.

„Întotdeauna trebuie să ţin cont de toate elementele de legalitate. De dimineaţă când m-aţi întrebat nu văzusem documentul. L-am primit când am ajuns în birou. Comisia juridică a făcut răspunsul către Biroul permanent. Deci cel care trebuia să ia act de acest lucru era Biroul permanent. Ca atare, am convocat Biroul permanent. Biroul permanent nu adoptă hotărâri. Conform deciziei CCR, Senatul s-a conformat prin redactarea hotărârii care a fost luată în 25 martie. Nu este vorba de o nouă hotărâre, ci numai de redactarea ei”, a precizat acesta.

Referitor la faptul că proiectul de hotărâre este datat 25 martie, Tăriceanu a explicat că hotărârea a fost adoptată în 25 martie, însă ea va fi publicată „acum”.

„Evident este altceva cu publicarea. Faceţi distincţie între adoptare, redactare şi publicare”, a adăugat acesta.


Hotărârea prin care se arată că, la 25 martie, nu s-a înregistrat numprul necesar de voturi pentru ridicarea imunității lui Dan Șova, va fi contestat la Curtea Constituțională de PNL, a precizat miercuri senatorului Cătălin Boboc, președinte al comisiei juridice.

Tot miercuri expiră termenul dat de DNA conducerii Seantului pentru a transmite toate înscrisurile legate de dosaru Dan Șova.

Potrivit adresei DNA către Senat, refuzul de a pune la dispoziție înscrisurile respective constituie infracțiune de obstrucționare a justiției.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: