C.P. Tăriceanu, de acord cu soluția lui Victor Ponta: Candidat unic la prezidențiale din partea PSD - ALDE - Pro România - CursDeGuvernare.ro
marți

26 octombrie, 2021

C.P. Tăriceanu, de acord cu soluția lui Victor Ponta: Candidat unic la prezidențiale din partea PSD – ALDE – Pro România

1 iulie, 2019

Călin Popescu Tăriceanu a declarat luni că a discutat cu Victor Ponta despre alegerile prezidențiale din acest an și dorește să se alăture propunerii fostului lider al social-democraților  – ”cea mai bună soluție e de avea un candidat unic” al PSD, ALDE și Pro România.

În acest sens, cele trei formațiuni ar trebui să ia rapid o decizie, pentru că ”timpul ne presează”, este de părere președintele ALDE.

Victor Ponta declarase duminică la România TV că i-a prezentat acestuia un calendar pentru negocierile între cele trei formațiuni.


Cât privește PSD, nu s-a luat încă nicio decizie privind candidatul, dar nominalizarea va trebui făcută până pe 11 august, când începe strângerea semnăturilor.

PSD a demarat două sondaje de opinie în care vor fi măsurate procentele de încredere ale liderilor de partid, precum şi întrebări despre un candidat unic PSD-ALDE la prezidenţiale, relata Mediafax săptămâna trecută.

La primul sondaj, PSD va vedea care sunt primele două persoane care se bucură de cea mai mare încredere în rândul electoratului, iar ulterior social-democraţii vor decice dacă vor mai fi alte persoane introduse în studiul sociologic.

Cu precizarea că a fost introdusă doar posibilitatea unui candidat unic al PSD-ALDE, nu şi cu Pro România.


Viorica Dăncilă a declarat că, în cele două sondaje comandate de PSD, ea nu a fost introdusă la categoria candidaţi la prezindenţiale, pentru că nu a luat în calcul înscrierea în competiţia pentru un mandat la Cotroceni.

„Nu am luat în calcul acest lucru (o candidatură la prezidenţiale – n.r.), de aceea în sondajele pe care le fac nu figurez decât în dreptul liderilor partidelor politice. Eu sper să avem un candidat al PSD sau de ce nu un candidat comun care să aibă o şansă la prezidenţiale”, a afirmat Viorica Dăncilă, sâmbătă la Realitatea TV.

Premierul a mai spus că în sondaj au fost introduse numele social-democraţilor care au anunţat că vor să candideze la prezidenţiale, precum şi o întrebare despre un candidat din afara partidului, însă fără ca acesta să fie nominalizat.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Din PSD şi-au anunţat intenţia de a fi testaţi Eugen Teodorovici, Liviu Pleşoianu, Şerban Nicolae și Mihai Fifor.

Pro România dorește să-l propună pe Sorin Cîmpeanu, fost ministru al Educației.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr