duminică

24 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 aprilie, 2012

Germania va face faţă în următorii câţiva ani unei provocări demografice perceptibile, pentru că forţa de muncă se va contracta, la fel şi vârsta acesteia, indică un raport oficial al Bundesbank.

Astfel, creşterea economică a Germaniei poate fi condiţionată de atragerea de noi imigranţi, care să fie calificaţi în domeniul tehnic şi al căror număr să ajungă la aproape 200.000 anual în următorii câţiva ani.

Conform Bundesbank, acest aport regulat de mână de lucru străină ar urma să fie asociat unor reforme vizând prelungirea duratei vieţii active şi facilitarea vieţii profesionale a persoanelor care au copii în îngrijire.


De asemenea, pentru a compensa declinul demografic şi a susţine creşterea producţiei economice, un rol important îl vor juca o productivitate mai mare, investiţii menţinute la un înalt nivel şi un puternic grad de inovare şi de progres tehnic, precum şi inovaţiile industriale şi training-ul forţei de muncă în procesul de producţie.

Pentru Germania, o creştere în ceea ce priveşte mobilitatea muncii în Europa trebuie privită ca un factor pozitiv pentru stabilitatea şi facilitarea procesului necesar de ajustare. Acest aspect va reduce considerabil disparităţile de pe piaţa muncii în ceea ce priveşte salarizarea.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Un prieten m-a sunat aseară, să mi se plângă ”cât

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: