duminică

19 mai, 2024

13 decembrie, 2015

vama Kapitan Andreevo
Vama Kapitan Andreevo

13 lucrători vamali și 3 ofițeri de poliție de frontieră au fost arestați, a anunțat duminică Ministerul bulgar de Interne, citat de presa de la Sofia.

Potrivit anunțului făcut de Georgi Kostov, secretar de stat, alți 10 suspecți, inclusiv 3 angajați ai unei companii de securitate, au fost reținuți în cadrul unei operațiuni de combatere a traficului cu țigări.

Cei arestați duminică făceau parte din același schimb de tură care lucra în vama Kapitan Andreevo, de la granița cu Turcia, a precizat postul național de radio BNR.


Operațiunea antifraudă s-a soldat cu sechestarea a două camioane care transportau țigări de contrabandă în valoare de 16 milioane de leva, aproximativ 8,2 milioane euro. Potrivit secretarului de stat Georgi Kostov, cel puțin alte 15 camioane cu țigări de contrabandă au fost introduse în Bulgaria în ultimele luni, de către aceeași rețea destructurată duminică.

Potrivit poliției bulgare, contrabandiștii ieșeau din Turcia cu documente potrivit cărora încărcătura (țigările) tranzita Bulgaria, însă în vama bulgară plăcuțerle de înmatriculare ale mașinilor turcești erau schimbate cu unele auytohtone, iar documentele erau schimbate cu unele care atestau că mașinile transportau textile.

În urma operațiunii de duminică, toți angajații vămii Kapitan Andreevo au fost reținuți 24 de ore, însă procuratura verifică dacă tot schimbul era implicat în operațiunile de contrabandă, afirmă procurorul Ivan Daskalov citat de postul BNR.

Potrivit presei bulgare, în noiembrie 2014, 7 lucrători vamali din punctul de trecere a frontierei Lesovo au fost arestați sub acuzația de șantaj și cămătărie.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: