sâmbătă

25 mai, 2024

11 noiembrie, 2021

Bugetul Sănătății a fost suplimentat miercuri cu 332,5 milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară al Guvernului. Din această sume vor fi achiziționate medicamente pentru bolnavii cronici și vaccinuri din schema națională de imunizare (hexavalent și vaccin împotriva HPV).

De asemenea, parte din fondurile aprobate miercuri vor fi folosite pentru a acoperi cheltuielile de funcționare a centrelor de vaccinate Covid-19 și pentru tichetele de masă acordate celor care se vaccinează împotriva noului coronavirus.

„Este a treia suplimentare a bugetului Ministerului Sănătății din ultimele două luni, după ce, în luna septembrie au fost alocate 457 milioane de lei pentru achiziția de medicamente destinate pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 și pentru asigurarea finanțării secțiilor ATI, iar în luna octombrie au fost alocate alte 10 milioane de lei pentru achiziția vaccinului diftero-tetano-pertussis acelular – DTPA în vederea imunizării copiilor, conform calendarului național de vaccinare. Sumele alocate astăzi vor fi utilizate, în principal, pentru asigurarea continuității programelor naționale de sănătate, pentru achiziționarea tratamentului pacienților infectați cu SARS-Cov-2 și pentru buna desfășurare a activitățillor din centrele de vaccinare anti-Covid-19”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății.


DIn total, 30 milioane de lei vor acoperi cheltuielile necesare funcționării centrelor de vaccinare împotriva Covid-19, iar alte cu alte 30 de milioane se achiziționa tichetele de masă oferite persoanelor cu schema completă de vaccinare, pentru a stimula vaccinarea Covid-19

152,5 milioane de lei va fi destinată pentru continuarea programelor naționale de sănătate:

  • 26 milioane de lei pentru achiziția următoarei tranșe de 700.000 de doze de vaccin antigripal în vederea continuării campaniei de vaccinare antigripală gratuită.
  • 20 milioane de lei pentru achiziția unui număr de 36.000 de doze de vaccin anti-HPV
  • 26,5 milioane de lei pentru 135.000 de doze de vaccin hexavalent pentru imunizarea copiilor în primul an de viață, în cadrul Programului Național de Vaccinare
  • 50 milioane de lei pentru asigurarea medicamentelor antiretrovirale şi antiinfecţioase necesare pentru tratamentul pacienţilor cu infecţie HIV/SIDA și a medicamentelor antituberculoase, precum şi a materialelor sanitare, reactivilor, dezinfectanţilor utilizaţi pentru acordarea serviciilor medicale si tratamentelor pacienţilor diagnosticati cu TB.
  • 30 milioane de lei pentru asigurarea fondurilor pentru decontarea testelor RT-PCR realizate în unitățile sanitare sau de către direcțiile de sănătate publică, conform metodologiei INSP.
  • 120 milioane de lei vor fi destinate pentru achiziția a 70.000 de doze de Remdesivir, antiviral folosit în tratarea Covid-19.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: