miercuri

6 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 aprilie, 2021

Bugetul Bucureștiului, în forma propusă de primarul general Nicușor Dan și susținută de consilierii PNL, nu a fost adoptat, miercuri, în ședința Consiliului General al Municipiului București. Proiectul de buget a fost respins cu 22 de voturi împotrivă, 17 voturi pentru și 14  abțineri.

Proiectul a fost respins după ce grupul consilierilor USR PLUS, cel mai numeros din Consiliul General, a anunțat că nu îl va vota din cauză că veniturile ar fi nerealiste și umflate, iar Nicușor Dan nu a făcut nicio reformă în administrație sau spitale.

Potrivit proiectului, veniturile bugetului general centralizat al municipiului Bucureşti pe 2021 au fost prognozate la circa 9,59 de miliarde de lei.


Cheltuielile bugetului general centralizat al Capitalei pe anul în curs sunt de circa 9,64 de miliarde de lei. Bugetul local prevede la venituri 6,9 miliarde de lei, iar la cheltuieli – circa 6,95 de miliarde de lei.

Consilierii USR PLUS au anunțat marți seară că au adoptat decizia politică de a nu vota bugetul. Aceștia au acuzat că bugetul nu a fost discutat în Coaliție și că cifrele ar fi umflate artificial, cu consecința rectificării ulterioare și stoparea anumitor proiecte.

”Sunt uluit. Am avut un buget, primarul a discutat cu fiecare din grupurile de consilieri din majoritate, ele au discutat între ele pe această propunere de acum șase săptămâni și acum venim și spunem că e un alt buget.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Realmente nu se poate așa ceva. Toate discuțiile care trebuia să aibă loc au avut loc și au fost extrem de civilizate”, a declarat Nicușor Dan, prezent la ședința CGMB de miercuri.


Primarul general Nicuşor Dan i-a delegat viceprimarului Horia Tomescu atribuţiile privind coordonarea celor 19 spitale din Capitală, însă nu şi dreptul de semnătură. Prin urmare, managerii spitalelor din subordinea primăriei pot fi demiși și numiţi în funcţie numai cu acordul primarului general. De asemenea, bugetul de 355 de milioane de lei al ASSMB este controlat tot de primar.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: