duminică

26 mai, 2024

28 noiembrie, 2011

Consilierii municipali au aprobat luni seară scăderea bugetului Capitalei pe anul 2011 cu 207.500.000 de lei, cele mai câştigate fiind RADET şi RATB, cărora li s-au alocat bani, în detrimentul unor investiţii, relatează Mediafax.

Astfel, bugetul instituţiilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii se va rectifica negativ la venituri cu suma de 100.095.000 lei şi la cheltuieli cu 101.451.000 lei.

De asemenea, bugetul creditelor externe va fi rectificat negativ cu suma de 39.593.000 lei, iar bugetul fondurilor nerambursabile cu 1.213.000 lei.


Viceprimarul Mircea Raicui a declarat, după exprimarea votului, că, în momentul de faţă, cheltuielile prioritare sunt cele legate de funcţionarea oraşului, respectiv asigurarea transportului, furnizarea căldurii şi a apei.

Astfel, pentru RADET se vor aloca din bugetul local 15 milioane de lei şi alte 37 de milioane de lei de la Guvern, iar pentru RATB 25 de milioane de lei din bugetul local, astfel ca până la sfârşitul lui decembrie să nu existe probleme de majorare a preţului la furnizarea energiei termice sau pentru transport, a spus Raicu.

Pentru a fi posibile aceste alocări, au fost luaţi bani de la unele unele investiţii în curs, cum sunt pasajul Şerban Vodă, Diametrala Nord-Sud Berzei-Buzeşti. Alte 10 milioane de lei au fost luate de la spitale.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: