Bugetul 2021 ”întârzie puțin”. Premierul, nemulțumit că nu a primit proiecte de reformă de la ministere - CursDeGuvernare.ro
duminică

24 octombrie, 2021

Bugetul 2021 ”întârzie puțin”. Premierul, nemulțumit că nu a primit proiecte de reformă de la ministere

1 februarie, 2021

Premierul Florin Cîțu a anunțat luni că proiectul de buget întârzie „puțin” pentru că nu a primit de la miniștri proiectele de refomă ale companiilor de stat din subordine, în funcție de care spune că vor fi alocați banii în 2021.

Premierul a spus că proiectul de buget nu va intra pe ordinea de zi a ședinței de marți a guvernului și ar putea intra într-o altă ședință din această săptămână sau săptămâna viitoare.

”Proiectul de buget pe 2021 întârzie puțin pentru că am cerut un lucru important și nu dau înapoi: anul acesta, subvențiile și cheltuielile din domeniul public să fie legate de reforme. Am spus foarte clar: nu se duce niciun ban către niciun sector dacă nu văd aceste reforme. Aștept că văd reformele… Altfel, vom forța aceste reforme prin limitele din buget.


Anul 2021 este anul reformelor, dacă nu facem acest lucru vom continua să aruncăm bani buni în companii de stat care nu fac altceva decât pierderi. Și vor continua să câștige doar șmecherii. Acest lucru se oprește, ajunge, nu se va mai întâmpla așa în perioada următoare.

Banii se vor duce doar în companii care produc planuri de reformă. Iar acestea trebuie să arate că ajung pe profit, dacă nu, acele companii nu vor mai exista”, a spus Florin Cîțu.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Premierul Florin Cîțu a participat luni la o ședință a Biroului Executiv al PNL, la finalul căreia a discutat cu presa.

Premierul a vorbit despre deschiderea anului școlar, decizie care urmează să fie luată marți, upă o discuție cu președintele Iohannis. Florin Câțu a mai făcut precizări legate de măsurile care urmează să fie anunțate după finalizarea anchetei incendiului de la Matei Balș, afirmând că îl intereseaza mai mult să vadă ”ce s-a implementat dupa tragedia de la Spitalul Piatra Neamţ”.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr