marți

25 iunie, 2024

12 noiembrie, 2013

România va primi de la UE 1,12 miliarde euro pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, în perioada 2014-2020, a declarat marţi ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu.

„În curând, Ministerul Transporturilor va aproba Master Planul general de transport pentru perioada 2014-2020 și veţi vedea că există proiecte pentru acest domeniu în valoare de 1,12 miliarde euro, ceea ce înseamnă destul de mult, poate nu atât cât ne dorim, pentru a revigora această componentă. Banii vor veni din fonduri europene şi vor fi destinaţi dezvoltării infrastructurii aeroportuare la aeroportul Henri Coandă, la Cluj, Iaşi, Constanţa, Tulcea şi Baia Mare. Acestea sunt aeroporturile care sunt deja în proiect”, a spus Ramona Mănescu, la conferinţa Mediafax Talks about Aviation.

Ea a adăugat că în mai multe aeroporturi vor fi construite terminale intermodale, iar alt proiect vizează dezvoltarea terminalului cargo la Cluj.


În perioada 2014-2020 vor avea prioritate la finanţare aeroporturile incluse în reţeaua centrală şi globală TEN-T, unde se regăsesc în prezent 12 din cele 16 aerogări din România.

Ministrul a afirmat că până în prezent câteva aeroporturi au reuşit deja să obţină finanţări UE, dând ca exemplu unităţile de profil din Suceava şi Constanţa.

Totodată, în procedură de evaluare pe actualul sistem POS-T se regăsesc proiecte de investiţii pentru aeroporturile din Iaşi, Craiova şi Oradea.

La nivelul UE, traficul de pasageri a crescut în 2012 cu 0,7%, la 828 milioane pasageri, iar în România numărul de pasageri a stagnat.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: