miercuri

17 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 aprilie, 2021

Autoritățile din Ungaria restricționează relatările media despre campania de vaccinare împotriva coronavirusului, conform unui memorandum intern dezvăluit duminică, informează DPA, citată de Agerpres. 

Doar holdingul media de stat MTVA mai poate face filmări şi fotografii în spitale şi în cabinetele medicale unde au loc vaccinările, conform unei circulare interne a spitalelor, ale cărei detalii au fost prezentate pe Facebook de Krisztina Baranyi, politician de opoziţie şi primar independent al unui district al capitalei Budapesta.

(Citiți și: „Ungaria a atins cea mai mare mortalitate Covid din lume, în ultima săptămână”)

În documentul respectiv, autorităţile susţin că un acces deschis al media ar perturba procesul de vaccinare. Restul jurnaliştilor pot obţine gratuit filmările şi fotografiile făcute de holdingul media de stat.


Portalul de ştiri index.hu, apropiat de guvern, a relatat că, duminică, un jurnalist din oraşul Nagykanizsa nu a fost lăsat să i se facă o fotografie în timp ce este vaccinat, din cauza noilor reglementări.

Guvernul conservator al premierului Viktor Orban a fost deseori criticat la nivel internaţional în ultimii ani pentru politicile tot mai restrictive faţă de media.

”Popularitatea FIDESZ-KDNP (Partidul Popular Creștin-Democrat) a înregistrat o scădere minimă în luna martie, deoarece atât la nivelul întregii populații, cât și în rândul electoratului partidului această susținere a scăzut cu un punct procentual, rezultă din datele unui sondaj reprezentativ, realizat recent de Institutul Republikon, citat de Nepszava , preluată de Rador.

Astfel FIDESZ este susținut de 45% dintre alegători, DK – 14%, Jobbik -13%, Momentum – 13%, MSZP – 9%, Dialog pentru Ungaria și LMP – 2%, partidul „Câinele cu două cozi” și Mișcarea Patria Noastră -1%. Potrivit sondajului, susținerea opoziției s-a modificat într-o mică măsură, doar Jobbik a reușit să producă o creștere semnificativă.


Dialog pentru Ungaria, Partidul „Câinele cu două cozi”(un partid satiric, anti-Viktor Orban), Mişcarea Patria Noastră (format din foşti membri ai partidului Jobbik) și LMP („Politica poate fi altfel”) înregistrează o susținere de 1%.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: