marți

28 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 iulie, 2011

Apa caldă și încălzirea se vor scumpi cu circa 37%, de la 1 august, în București, potrivit unei hotărâri luate miercuri de Consiliul General al Municipiului București (CGMB), care majorează prețul gigacaloriei de la 124 de lei la 169,88 lei, inclusiv TVA.

Preţul local de facturare al energiei termice furnizate populaţiei era nemodificat din octombrie 2007, când a fost stabilit la 100 de lei/Gcal , fără TVA), iar în urma majorării TVA, în iunie 2010, gigacaloria plătită de bucureșteni a ajuns la prețul de 124 de lei.

Prin hotărârea CGMB, bucureștenii vor putea opta pentru plata energiei termice în tranșe egale, fie că este vară sau iarnă, pentru a evita sarcinile crescute în lunile de iarnă.


Numai persoanele cu venituri foarte mici vor primi subvenții la energia termică, din partea municipalității, a menționat primarul general, Sorin Oprescu.

”Nu mai aveam acoperire din buget pentru a putea menţine subvenţii. Subvenţia va fi diferenţiată, în sensul că aşteptăm să vedem câţi din oameni au nevoie de subvenţie şi o vom acorda”, a spus Sorin Oprescu, citat de mediafax.ro.

De aceste subvenții ar putea beneficia 400-450 de mii de persaone, din 1,5 milioane de contracte, rata de suportabilitate fiind de 5,85.

Oprescu a mai spus că salariul maxim pentru care va fi primită subvenţia nu a fost stabilit, urmând să vină de la ANAF lista cu veniturile persoanelor.


Primarul general a precizat că, din punctul său de vedere, a ales să facă o singură mărire, Bucureştiul fiind pe locul 12 în ce priveşte preţul la gigacalorie.

De asemenea, operatorul de termoficare bucureștean, RADET, va efectua disponibilizări de personal până în anul 2014 și se va transforma din regie în societate comercială cu managementul restructurat.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: