joi

11 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 martie, 2016

zam5

Statele europene dar și națiuni aflate pe alte continente au avut reacții de susținere a poporului belgian, lovit marți de noi atentate teroriste, revendicate de Statul Islamic.

Ministerul de externe al Marii Britanii a lansat un avertisment de călătorie, avertizând cetățenii să călătoarească la Bruxelles numai în caz de maximă necesitate.


Guvernul a anunțat o reuniune de urgență a tuturor celor implicați în securitatea statului pentru a stabili măsurile care se impun. Londra a mai anunțat că Belgia a acceptat oferta Marii Britanii ca poliția să ajute la investigarea actelor criminale comise la Bruxelles.

Și președintele american Barack Obama a oferit ajutorul în investigarea atacurilor criminale și pentru aducerea în fața justiției a celor responsabili. În cadrul unei declarații făcute la Havana, președintele Obama a transmis că SUA sunt alături de poporul belgian și a reafirmat determinarea în lupta împotriva terorismului.

Violențele de la Bruxelles  au fost condamnate și de Papa Francisc. Într-o telegramă adresată marți arhiepiscopului din Mechelen-Bruxelles, Sfântul Părinte a exprimat profunda simpatie la adresa celor răniți și a familiilor acestora, dar și la adresa  tuturor celor care contribuie la la alinarea durerilor. Papa Francisc a condamnat și ”violența oarbă care provoacă durere nemărginită”.

La câteva ore după atentate, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a anunțat că Europa este unită în războiul împotriva terorismului.


Un mesaj asemănător a transmis și președintele Franței, Francois Hollande, care a afirmat că întreaga Europă a fost lovită marți. Hollande a exprimat întreaga solidaritate cu poporul belgian. În semn de solidaritate cu Bruxelles, la noapte, Turnul Eiffel din Paris va fi luminat în culorile Belgiei.

Și președintele Rusiei, Vladimir Putin, a transmis condoleanțele sale Belgiei.

În schimb, președintele comisiei de politică externă din Duma de stat, Alexei Pushkov, afirmă, citat de The Guardian: ”În timp ce NATO este ocupat să se lupte cu imaginara amenințare rusă și trimite trupe în Letonia, oamenii sunt aruncați în aer, sub nasul său”.

Din România, mesaje de susținere sau condoleanțe au transmis președintele Iohannis, premierul Cioloș și alți politicieni sau demnitari.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: