luni

20 mai, 2024

1 decembrie, 2015

natoMiniștrii de externe ai statelor membre NATO se reunesc la Bruxelles pentru a discuta despre conflictele din Siria, din Ucraina și din Afghanistan. Potrivit AFP, în cadrul reuniunii, statul Muntenegru va fi invitat formal să adere la NATO, textul invitației fiind deja aprobat la nivel de ambasadori.

Potrivit ”foii de parcurs”, Muntenegru ar urma să devină membru al Alianței în următoarele 18 luni.

Pe fondul tensiunilor dintre Turcia și Rusia, secretarul de stat american John Kerry se va întâlni cu secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.


Discuțiile de la Bruxelles, care sunt organizate pe durata a 2 zile, marți și miercuri,  se vor concentra asupra situației de securitate de la frontierele estică și sudică ale NATO, asupra provocărilor ridicate de războiul hibrid precum și asupra perspectivelor de adaptare strategică a Alianței la amenințările și factorii de risc aflați în continuă evoluție.

Reuniunea Comisiei NATO – Ucraina va aborda ultimele evoluții de securitate și modalitățile prin care Aliații pot sprijini în continuare partea ucraineană.

La reuniunea dedicată Afganistanului, ar urma să se ia decizii referitoare la continuarea misiunii Resolute Support, urmând să fie stabilite și politicile Alianței cu privire la relațiile cu partea afgană, în viitor.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: