marți

24 mai, 2022

Britanicii resping un nou plan de salvare a Greciei

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 mai, 2011

Ministrul britanic de finanţe, George Osborne, a respins duminică posibilitatea ca guvernul să participe la o eventuală ”a doua salvare” a Greciei.

Într-un acordat BBC, Osborne a afirmat că participarea britanică la salvarea Portugaliei, decisă de Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, este împotriva voinţei sale.

”Eu nu am semnat asta. A semnat-o predecesorul meu”, a explicat Osborne.


Predecesorul său, laburistul Alistair Darling, şi-a dat acordul pentru măsurile de salvare a Portugaliei, imediat după alegerile de anul trecut, din Marea Britanie.

”Nu ne văd semnând un cec direct al contribuabilului britanic pentru cel grec sau portughez. Irlanda a fost un caz special”, a spus ministrul britanic de finanţe.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Referitor la Grecia, el a opinat că această ţară nu va intra inevitabil în faliment.

”Cred că trebuie să privim pachetul grec de măsuri şi să vedem ce putem face pentru a depăşi următorul an, ceea ce ar putea să însemne un ajutor suplimentar din partea zonei euro, de exemplu. Pieţele privesc cu scepticism ceea ce se întâmplă şi cred că va trebui să dedic o bună parte din timpul meu, în următoarele două săptămâni, pentru reuniuni cu alţi miniştri de finanţe europeni pentru a vedea cum putem să îi ajutăm pe greci”, a mai spus Osborne


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: