sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 ianuarie, 2021

Fondul de pensii obligatorii BRD Pensii și-a vândut participația la Renault încă din Trimestrul 3 al anului trecut, adică mult înainte ca grupul să-și prezinte strategia de restructurare și relansare „Renaulution”, care a avut loc abia în a doua săptămână din ianuarie 2021.

BRD Pensii avusese o deținere de acțiuni Renault în valoare de 2,13 milioane de lei la 30 iunie 2019, care conta doar pentru 0,08% din totalul activelor fondului, de 2,54 miliarde de lei.

Pe de altă parte, un alt fond de pensii din Pilonul 2, NN Pensii, cel mai mare de pe acest segment de piață, a cumpărat acțiuni ale holding-ului Prosus, care controlează eMAG, marele retailer online din România, potrivit celui mai recent raport al fondului.


Cea mai recentă raportare privind portofoliul NN Pensii arată că acesta deținea acțiuni Prosus de aproape 126,5 milioane de lei, cât 0,52% din activele fondului la data de 30 septembrie, de 24,35 miliarde de lei.

Cele mai mari pachete de acțiuni

Pachetul deținut de NN Pensii la Prosus era cel mai valoros dintre deținerile externe de acțiuni ale fondului, puțin peste cea de 126,02 milioane lei de la compania de cercetări farmaceutice Eurofins Scientific.

Cea mai mare dețineri ale NN Pensii din 30 septembrie era pachetul de acțiuni Banca Transilvania (TLV), de 1.067 milioane de lei, adică 4,38% din totalul activelor fondului.

Urmează pachetele de acțiuni ale Fondului Oproprietatea (FP) și OMV Petrom (SNP) de câte 806 milioane de lei fiecare, și pachetele de acțiuni ale Romgaz (SNG, 492 ml. lei), BRD (480,8 mil. lei) și Transgaz (TGN, 192,6 mil.lei).

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Cele mai mari dețineri de acțiuni ale BRD Pensii erau de la Fondul Proprietatea (FP, 104,4 mil. lei) și Banca Transilvania (TLV, 100,3 mil. lei).

Urmează Romgaz (SNG, 62,7 mil. lei), OMV Petrom (SNP, 60,9mil. lei) și Transgaz (TGN, 24,7 mil. lei)
Cele mai mari pachete de acțiuni străine deținute de BRD Pensii sunt cele ale Henkel (13 mil. lei) și Adidas (11 mil. lei).

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: