luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 august, 2016

Francois BlochBRD a anunţat miercuri dimineaţă schimbarea directorului general al băncii, în locul lui Phillipe Lhotte fiind numit Francois Bloch (foto), fost prim vicepreşedinte executiv la Rosbank, subsidiara din Rusia a grupului Societe Generale.

Decizia schimbării directorului general survine în aceeași zi în care reprezentanții băncii au anunțat, miercuri dimineață, că BRD Groupe Societe Generale a înregistrat un profit net de 381 milioane lei, în semestrul 1 2016, în creştere cu 64 % faţă de semestrul unu 2015.

Numirea lui Francois Bloch, care a activat 3 ani în Rusia, devine efectivă la data de 1 noiembrie, cu condiţia obţinerii aprobării din partea BNR.


Decizia a fost adoptată de Consiliul de Administraţie al băncii, întrunit pe 2 august 2016.

Philippe Lhotte va rămâne membru al Consiliului de Administraţie al BRD, în timp ce va prelua alte responsabilităţi în cadrul Grupului Societe Generale, potrivit informaţiilor transmise de bancă.

„Philippe Lhotte a reuşit să transforme şi să adapteze BRD la nevoile pieţei româneşti, întărindu-i poziţia într-o perioadă plină de provocări”, spune Gianluca Soma, Preşedinte al Consiliului de Administraţie al BRD.

Philippe Charles Lhotte a fost ales în noiembrie 2012 președinte al Consiliului de Administrație al BRD-Groupe Societe Generale.


François Bloch are experienţă internaţională, atât în retail, cât şi în investment banking.

BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor. BRD – Groupe Societe Generale are 2,2 milioane de clienţi activi şi operează o reţea de 818 de unităţi. BRD ocupă o poziţie importantă pe piaţa românească a cardurilor, cu aproximativ 2,2 milioane de carduri valide şi o reţea de acceptare de aproximativ 26 000 POS-uri şi 1 500 ATM-uri.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Cu operaţiuni de factoring de 921 milioane de euro în 2015, BRD este liderul pieţei de factoring din România. Activele totale ale băncii erau, la 30 iunie 2016, de 48,4 mld RON.

BRD face parte din Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 145 000 de angajaţi în 66 de ţări şi 31 de milioane de clienţi.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: