duminică

28 aprilie, 2024

22 august, 2019

Numărul incendiilor de pădure în Brazilia a crescut cu 83% față de anul trecut, până la 72.000 incendii. Specialiștii spun că defrișările şi seceta sunt cauzele, dar președintele  Jair Bolsonaro susține că incendiile din pădurea tropicală amazoniană sunt provocate de organizații nonguvernamnetale pentru a-i strica imaginea, după ce le-a tăiat bugetul.

Defrișările prin ardere sunt larg folosite pentru a transforma zone împădurite în zone agricole și adesea scapă de sub control, explică specialiștii:


„Ceea ce vedem este o consecinţă a creşterii defrişărilor dezvăluite de cifrele recente”, a declarat Ricardo Mello, din cadrul programului Amazonia al Fondului Mondial pentru Natură-Brazilia.

Între ianuarie şi august 2019, în ţară s-au înregistrat 72.843 de incendii, faţă de 39.759 pentru întreg anul 2018, potrivit cifrelor oferite de Institutul Naţional de Cercetare Spaţială (INPE), care observă în special evoluţia pădurii în Brazilia.

Creşterea numărului de incendii de pădure în Brazilia are loc după doi ani consecutivi de declin şi este cea mai importantă din 2013, potrivit INPE, care utilizează date din satelit actualizate în timp real.

INPE a arătat de curând că aproximativ 2.254 de km pătrați de pădure au dispărut în iulie 2019, o creștere cu 278%, față de iulie 2018, conform The Guardian.


Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro, un critic feroce al politicilor de protecţie a mediului, l-a demis pe Ricardo Galvao, preşedintele INPE, acuzându-l că a minţit şi că a stricat imaginea Braziliei.

Miercuri, liderul de la Brasilia a acuzat organizațiile nonguvernamentale că au provocat incediile pentru a-i strica imaginea.

„Totul indică” faptul că ONG-urile merg în Amazon pentru a incendia pădurea, a spus Bolsonaro în timpul unei transmisiuni live pe Facebook, miercuri. Când a fost întrebat dacă are dovezi în acest sens, el a spus că nu are un „plan scris”. Motivul ar fi nemulțumirea generată de reducerea bugetului alocat acestor ONG-uri. de către guvern ar putea fi un motiv. „Infracționalitatea există. Acestor oameni le lipsesc banii.”

Marina Silva, fostă candidată la președinție și ministru al Mediului, l-a criticat pe președinte printr-un mesaj pe Twitter:

„Amazonul arde. Președintele spune că ONG-urile sunt în spatele acestui lucru. Lipsa angajamentului față de adevăr este o patologie cronică. Această atitudine iresponsabilă nu va face decât să agraveze dezastrul climatic din Brazilia.”

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: