luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 februarie, 2012

UDMR a cerut, miercuri, oficialilor FMI să permită Guvernului majorarea salariilor bugetarilor și a pensiilor, a afirmat, miercuri vicepreședintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, care s-a declarat convins că va exista această posibilitate în aprilie sau mai.

”Am cerut ca, după o analiză care va fi efectuată la sfârşitul primului trimestru, să avem posibilitatea – şi sunt convins că vom avea această posibilitate – să majorăm salariile şi pensiile în aprilie sau cel târziu în mai. Va fi decizia Guvernului şi a coaliţiei”, a spus ministrul Mediului, după întâlnirea cu delegația FMI.

În privința proiectului noii legi a sănătății, liderul UDMR a susținut că reprezentanții FMI și-au exprimat dubiile cu privire la eficiența privatizării caselor de asigurări de sănătate județene, așa cum prevedea vechiul proiect al legii, retras de Guvern.


”De exemplu, privatizarea caselor de sănătate, unde şi FMI şi-a exprimat unele dubii, pentru că au fost ţări care le-au aplicat şi nu au fost foarte de succes”, a menționat Borbely unul dintre dubiile FMI.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În privința majorării salariilor buegatre și a pensiilor, președintele Traian Băsescu a declarat, zilele trecute, că nu vede surse bugetare pentru această creștere, iar premierul Emil Boc a lăsat să se înțeleagă că, în cazul unei creșteri economice a României, prioritară va fi reducerea contribuțiilor la asigurările sociale, nu majorările de pensii și salarii.

În ceea ce privește legea sănătății, Boc a afirmat, la TVR1, că actul normativ va fi adoptat și va începe să fie aplicat din anul 2012.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: