vineri

1 martie, 2024

1 februarie, 2012

UDMR a cerut, miercuri, oficialilor FMI să permită Guvernului majorarea salariilor bugetarilor și a pensiilor, a afirmat, miercuri vicepreședintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, care s-a declarat convins că va exista această posibilitate în aprilie sau mai.

”Am cerut ca, după o analiză care va fi efectuată la sfârşitul primului trimestru, să avem posibilitatea – şi sunt convins că vom avea această posibilitate – să majorăm salariile şi pensiile în aprilie sau cel târziu în mai. Va fi decizia Guvernului şi a coaliţiei”, a spus ministrul Mediului, după întâlnirea cu delegația FMI.

În privința proiectului noii legi a sănătății, liderul UDMR a susținut că reprezentanții FMI și-au exprimat dubiile cu privire la eficiența privatizării caselor de asigurări de sănătate județene, așa cum prevedea vechiul proiect al legii, retras de Guvern.


”De exemplu, privatizarea caselor de sănătate, unde şi FMI şi-a exprimat unele dubii, pentru că au fost ţări care le-au aplicat şi nu au fost foarte de succes”, a menționat Borbely unul dintre dubiile FMI.

În privința majorării salariilor buegatre și a pensiilor, președintele Traian Băsescu a declarat, zilele trecute, că nu vede surse bugetare pentru această creștere, iar premierul Emil Boc a lăsat să se înțeleagă că, în cazul unei creșteri economice a României, prioritară va fi reducerea contribuțiilor la asigurările sociale, nu majorările de pensii și salarii.

În ceea ce privește legea sănătății, Boc a afirmat, la TVR1, că actul normativ va fi adoptat și va începe să fie aplicat din anul 2012.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

(Textul de mai jos e preluarea integrală a editorialului de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: