miercuri

17 aprilie, 2024

11 martie, 2020

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de numire a lui Bogdan Licu în postul de adjunct al procurorului general. CSM preciza, în motivarea avizului negativ acordat acestuia, că Bogdan Licu nu are aptitudini manageriale, nici o suficientă preocupare pentru actualizarea cunoştinţelor profesionale şi că nu-şi asumă răspunderea.

Nu este singurul procuror numită într-o poziție de vârf, deși avizul CSM, care este obligatoriu dar consultativ, a fost negativ.

Gabriela Scutea a fost numită procuror general, iar Giorgiana Hosu, procuror-șef al DIICOT, în aceleași condiții și tot în pofida solicitărilor trimise președintelui de mai multe organizații profesionale din justiție.


Procurorii din CSM au reproșat faptul că Bogdan Licu, „contrar amplei experienţe manageriale în funcţiile de conducere de la nivelul de parchet pentru care candidează”, nu a identificat măsuri efective pentru realizarea obiectivelor expuse în proiectul depus.

Secția pentru procurori din CSM a mai invocat și fosta apartenență a acestuia la Masonerie și suspiciunile de plagiat ce nu au fost lămurite convingător:

„Atât deficienţele de comunicare în situaţii concrete, cât şi menţinerea în spaţiul public a unei ambiguităţi raportat la apartenenţa la o organizaţie cu caracter secret şi cu privire la unele acuzaţii de plagiat, creează aparenţa unei persoane controversate”, se mai precizează în motivarea avizului negativ.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: