joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 ianuarie, 2020

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat la Digi 24 că 54% din personalul din serviciul exterior al MAE era detaşat, în noiembrie 2019, când apreluar mandatul din Guvernul Ludovic Orban.

De aceea, a declarat ministrul, este nevoie de „o primenire a corpului diplomatic şi consular”.

„Am găsit în Ministerul Afacerilor Externe în primul rând o atmosferă (…) de descurajare, de lipsă de motivaţie pentru diplomaţi. Este nevoie de o primenire a corpului diplomatic şi consular, pentru că unul dintre factorii care au dus la o astfel de situaţie este şi numărul foarte mare de detaşări, vezi cele din mediul privat, într-o proporţie foarte mare. În luna noiembrie, 54% din personalul din serviciul exterior era detaşat. În Centrală, aproximativ 24%”, a spus Bogdan Aurescu.


Primele măsuri luate au fost de reducere a numărului acestor detașări, acțiune ce va continua, urmând să fie organizate concursuri pentru posturile astfel vacantate:

În momentul de faţă, procentul a mai scăzut un pic, dar în continuare este nevoie de măsuri în acest sens. Ne ajută Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 1/2020 care interzice detaşările din domeniul privat.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Avem un interval de timp până la 31 august 2020 în care putem să organizăm concursuri pentru a ocupa aceste posturi şi cred că un concurs sau concursuri care să fie efectuate profesionist şi care să ducă la ocuparea pe fiecare direcţie în parte din Ministerul Afacerilor Externe a locurilor unde este nevoie de profesionişti, de tineri care să fie formaţi în interiorul Ministerului, în activitatea diplomatică sau consulară, cred că este o măsură care va ajuta foarte mult.

El s-a referit și la nevoia de eficientizare a unor proceduri din interiorul MAE, inclusiv a celor ce vizează modul în care diplomaţii pleacă la post şi de concursuri făcute „cât mai corect, cât mai transparent şi să aibă în vedere mai ales necesităţile misiunilor diplomatice”.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: