vineri

20 mai, 2022

Boeing investeşte 450 de milioane de dolari în taxiuri zburătoare fără pilot

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 ianuarie, 2022

Compania americană Boeing investeşte 450 de milioane de dolari în taxiuri zburătoare fără pilot, dezvoltate de Wisk Aero, scrie Reuters citată de News.ro.

Wisk Aero, cu sediul în California, deţinută de Boeing şi Kitty Hawk, firma de vehicule aeriene înfiinţată de co-fondatorul Google, Larry Page, este unul dintre zecile de producători specializaţi în vehicule electrice cu decolare şi aterizare verticală, dar se diferenţiază de aceştia prin concentrarea eforturilor pe zborul autonom.

”Părerea noastră este că acesta este marele avantaj strategic al Wisk, acela de a merge direct la o aeronavă care zboară singură, construind acele principii la fiecare nivel de proiectare şi dezvoltare”, a declarat Marc Allen, directorul de strategie al Boeing.


Decizia de a depăşi o generaţie de aeronave pilotate eVTOL dezvoltate de startup-uri independente şi de unele grupuri aerospaţiale implică o intrare în serviciu mai târziu decât data ţintă din 2024 preconizată de majoritatea concurenţilor.

Boeing a refuzat să ofere o dată pentru ceea ce numeşte vehiculul de pasageri Wisk de generaţia a şasea, dar surse din industrie au spus că ideea este să îl prezinte pentru certificare în jurul anului 2028.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Boeing a declarat că vehiculul proiectat de Wisk Aero va fi primul vehicul autonom de transport de pasageri certificat în Statele Unite.

Wisk a spus într-un comunicat că investiţia de 450 de milioane de dolari de la Boeing o va face ”una dintre cele mai bine finanţate” companii de acest tip, dar nu a oferit alte detalii.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: