27 mai, 2011

Premierul Emil Boc şi-a mai temperat promisiunile populiste făcute înainte de alegerile intrne din PDL, privind reducerea contribuţiilor la asigurările de sănătate din anul 2011 şi revenirea salariilor bugetarilor la nivelul de dinainte de tăieri începând cu 2012.

”Şi eu vreau să reducem contribuţiile sociale, dar să am asigurată sustenabilitatea lor. Aşteptăm să vedem cum vor arăta datele după luna iulie. Dacă vă veţi uita în acordul cu FMI, posibilitatea reducerii CAS există, dar totul dacă datele economice permit acest lucru şi confirmă încasările la buget aşa cum arată creşterea economică. Nici în acordul cu FMI nu ai o dată precisă a implementării unei asemenea măsuri, iar în protocolul coaliţie avem de analizat când este oportun ca economia să ne permită să realizăm acest lucru”, a spus Boc, joiseară , la Realitatea TV.

Înainte de Convenţia naţională a PDL, Emil Boc anunţa ca sigură scăderea CAS de la jumătatea anului 2011, dubiile existând doar la procent: între 1 şi 3%.


Referitor la salariile bugetarilor, el susţinea înainte de alegerile intrne că vor fi majorate din anul 2012, dar evita să spună dacă de la începutul anului sau apoi, însă, joi, la Realitatea TV, a recunoscut că revenirea la salariile de dinainte de tărierile cu 25% nu se va face dintr-o dată.

”Ar fi de dorit să fie totul într-o singură tranşă. În două tranşe este posibil, într-una singură aş vrea să avem datele posibile”, a spus premierul.

Numărul bugetarilor a scăzut la 1,246 milioane de salariaţi potrivit cifrelor pe luna mai anunţate de premierul Boc, după ce actualul guvern a disponibilizat 150.000 de persoane din acest sector, în primii doi ani de mandat.

Ţinta stabilită cu FMI pentru anul 2011 era ca numărul bugetarilor să scadă la 1,290 milioane.


 

Ce a mai spus Boc, joi, la RTV:

 

Despre prim-ministeriabilii din BNR. ”Eu am înţeles din mesajul preşedintelui – partea aceasta care ţine de cei care sunt pe teren şi cei care sunt în tribună şi, într-adevăr e tare greu să fii pe terenul de joc, e uneori mult mai uşor să comentezi din tribună, de la microfon. Asta e o realitate pe care o înţelegem doar cei care suntem conectaţi zi de zi la ce înseamnă soarta Executivului şi necesitatea de a lua decizii care să salveze ţara pe de-o parte cum a fost în 2010 şi acum să consolidăm ieşirea din recesiune”.

Despre posibilitatea demisiei sale din Guvern: ”Şi eu, şi preşedintele am vorbit în permanenţă despre stabilitate, despre faptul că România are Guvern, are un prim-ministru în fruntea Guvernului şi este o coaliţie stabilă care guvernează România. Am avut câteva discuţii în ultimele două – trei săptămâni cu preşedintele pe agenda naţională şi europeană”.

Despre secretarul general al PDL, Ioan Oltean. ”Eu am crezut că după congresul acesta din partid colegii mei au învăţat ce înseamnă să aibă declaraţii responsabile şi să fie în consecinţă responsabili de cuvintele pe care le spun”.

Despre şefii Fiscului. ”Ultimele cinci judeţe cu gradul de colectare cel mai mic vor avea conducerea de la finanţe schimbată în luna iulie când se face analiza pe luna iunie”.

Despre Laurenţiu Mironescu (fost secretar general al MAI): ”Nu a avut niciun fel de informaţie la nivel de numire. În acel moment, ianuarie 2011, a fost în regulă. Plec de la prezumţia de nevinovăţie”.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: