luni

20 mai, 2024

14 martie, 2011

Emil Boc şi-a prezentat deja colegilor moţiunea cu care va candida în mai pentru un nou mandat de preşedinte al PDL, iar Elena Udrea a şi semnat-o duminică, a anunţat şefa de la PDL Bucureşti, pe Facebook.

Udrea a susţinut că înaintea ei semnaseră deja ”mulţi colegi” pentru candidatura lui Boc la preşedinţia partidului.

”Am găsit candidatul pentru preşedinţia PDL care corespunde cerinţelor mele. Un candidat care a fost ales într-o funcţie publică prin vot direct, care nu a fost niciodată bănuit de corupţie şi care este dispus să lupte pentru partid. În această seară am semnat pentru susţinerea candidaturii la preşedinţia PDL a lui Emil Boc. Oricât m-am străduit, nu am fost prima, mulţi colegi semnaseră înaintea mea”, a scris Elena Udrea pe pagina sa de Facebook.


Luni, li-au anunţat susţnerea pentru Emil Boc alţi trei grei ai partidului: prim-vicepreşdintele Theodor Stolojan, preşedintele Camerei Deutaţilor şi al organizaţiei de Prahova a partidului, Roberta Anastase, şi mnistrul de Externe, Teodor Baconschi, liderul platformei creştin-democrate din PDL.

”Eu n-am semnat nicio moţiune, dar am spus întotdeauna că, dacă domnul Boc va candida, îl voi susţine”, a afirmat Stolojan, înainte de şedinţa Biroului Permanent Naţional al PDL.

”Am fost alături de primul-ministru Emil Boc anul trecut şi în cele mai grele momente, când  şi-a asumat măsurile necesare pentru România. Nu pot să fiu în altă parte”, a spus, la rândul ei, Roberta Anastase.

”Dacă premierul va candida, voi fi pe platforma respectivă şi lucrez la moţiunea aferentă”, s-a alăturat şi Baconschi.


Dacă Elena Udrea şi-a anunţat deschis susţinerea pentru un nou mandat al lui Boc în fruntea PDL, automat a venit şi sorijinul deputatului William Brânză, şeful PDL Diaspora, un apropiat al ministrului Dezvoltării Regioale şi Turismului.

”Emil Boc este ‘în măsură să susţină reformele atât în partid, cât şi la nivel de ţară”, şi-a arătat Brânză susţinerea, însă mai voalat.

Blaga şi ”talibanii” săi mai aşteaptă

Candidatura lui Vasile Blaga nu a fost anunţată nici de el, nici de colegii săi, în mod oficial, însuşi secretarul general al PDL rămânând în expectativă deocamdată.

Luni, înainte de BPN al PDL, Blaga a spus că aşteaptă votul Parlamentului pe moţiunea de cenzură depusă de Opoziţe pe marginea Codului muncii.

”Toate la timpul lor. Cel mai important lucru acum este să trecem peste moţiunea de miercuri”, a spus Blaga.

Cunoscut ca fiind pe aceleaşi poziţi cu Blaga, în tripleta BVB, nici prim-vicepreşedintele Adriean Videanu nu s-a grăbit să-şi declare susţinerea pentru vreun candidat înainte de lansarea oficială a candidaturilor.

”Aştept şi eu să apară moţiunile. Semnăm în alb? Aşteptăm şi anunţul oficial al colegilor noştri. Îmi voi contura o opinie în momentul în care se anunţă oficial candidatura, se depune moţiunea. Pe mine mă interesează dimensiunea economică a fiecărei moţiuni în parte”, a spus Videanu.

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean, şef al organizaiei de Bistriţa, a susţinut că nu l-ar fi auzit duminică pe premierul Boc informându-şi colegii că intenţionează să candideze la şefia PDL.

Intrat în clinci puternic cu aripa reformatoare Macovei-Cristian Preda-Voinescu, preşedintele PDL Argeş, Cristian Boureanu a divulgat că există trei candidaturi la şefia PDL, dar a spus că aştepată depunerea oficială a candidaturilor pentru alegerile din mai, înainte să-şi exprime opţiunea.

”Aşteptăm să-şi depună toţi colegii care doresc să candideze moţiunile oficiale. Înţeleg că vor fi cel puţin trei moţiuni”, a declarat Boureanu.

Voalat, însă, vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu a lăsat să se înţeleagă că Boc ar trebui să rămână premier: ”Rămân la punctul de vedere pe care l-am susţinut că domnul Boc merită să rămână premier în continuare”.

Până în prezent, singurul greu al partidului care şi-a exprimat deschis susţinerea pentru ca Blaga să fie preşedinte al PDL rămâne Radu Berceanu, liderul organizaţiei de Dolj.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: