sâmbătă

20 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 septembrie, 2016

sediul-bnrBanca Națională a României a publicat joi veniturile nete ale membrilor conducerii executive, indemnizațiile lunare ale conducerii neexecutive și grila salarială în care se încadrează funcțiile de conducere din BNR.

Consiliul de Administrație al BNR a decis la începutul lunii august să facă publice minutele ședințelor de politică monetară ale Consiliului și veniturile realizate de membrii CA al BNR. Primul care și-a anunțat veniturile după respectiva decizie a CA al BNR a fost  guvernatorul Mugur Isărescu.

Potrivit informațiilor publicate joi de Banca Centrală:

  • Prim-viceguvernatorul Florin Georgescu încasează un salariu net lunar de 40.430 lei la care se adaugă indemnizația de membru al CA- 18.313 lei net.
  • Viceguvernatorul Liviu Voinea încasează un salariu de 37.764 lei și o indemnizație de membru CA de 17.103 lei.

Potrivit anunțului făcut de Mugur Isărescu în data de 4 august:

  • venitul lunar al Guvernatorului BNR este compus din salariu: 42.727 lei și indemnizație de membru CA- 18.476 lei

În plus față de salariul lunar, cei trei primesc anual şi alte venituri, după cum urmează:

  • Indemnizație de vacanță – 100% din salariul net lunar
  • Alte drepturi bănești de maximum 1,6 salarii nete lunare
  • O sumă din fondul de participare a salariaţilor la profit – în funcție de cuantumul fondului constituit potrivit prevederilor art. 43 din Legea nr. 312/2004, fără a se depăși un salariu net lunar

La încetarea contractului individual de muncă, potrivit prevederilor art. 56 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 privind Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, salariații Băncii Naţionale a României beneficiază de o indemnizație de pensionare, egală cu 12 salarii, calculată la nivelul ultimului salariu primit, cu condiția ca salariatul respectiv să fi lucrat, fără întrerupere, minimum 6 ani în cadrul băncii, anterior îndeplinirii condiţiilor legale de încetare a contractului individual de muncă.

În cazul salariaţilor care au lucrat în Banca Naţională a României mai puţin de 6 ani, fără întrerupere, anterior îndeplinirii condiţiilor de încetare a contractului individual de muncă, indemnizația de pensionare se acordă, diferențiat, astfel:

  • 5 ani – 10 salarii
  • 4 ani – 8 salarii
  • 3 ani – 6 salarii

Membrii Consiliului de administrație nu beneficiază de bonus de performanță.

Membrii neexecutivi ai Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a României – Marin Dinu, Daniel Dăianu, Gheorghe Gherghina, Ágnes Nagy, Virgiliu-Jorj Stoenescu – primesc o indemnizație netă lunară de membru al Consiliului de administrație în valoare de 17.103 lei.

Aceștia pot beneficia şi de alte venituri conform legii.

În anul 2015, unii membri neexecutivi au primit încă o sumă echivalentă cu o indemnizație netă.

Nivelurile minime și maxime aferente salariilor nete pentru funcțiile de conducere din Banca Naţională a României:

venituri bnrÎn plus faţă de aceste venituri, salariații băncii pot primi bonus de performanță anual, acordat în funcţie de rezultatele obţinute în urma evaluării performanței profesionale, în cuantum situat între 25% și100% din salariul lunar.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: