Biserica Ortodoxă - Poziție clară și neobișnuit de explicită față de PSD: ”favorabilă valorilor statului de drept” - CursDeGuvernare.ro
miercuri

27 octombrie, 2021

Biserica Ortodoxă – Poziție clară și neobișnuit de explicită față de PSD: ”favorabilă valorilor statului de drept”

3 februarie, 2017

Biserica Ortodoxă Română a transmis în ultimele 24 de ore semnale că dezavuează demersurile PSD în chestiunea modificărilor legilor penale.

Mesajul de joi al purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române și cel de vineri al ÎPS Daniel constituie o premieră: Biserica Ortodoxă, care a tolerat mulți ani implicarea reprezentanților bisericii în campaniile electorale, în special în favoarea candidaților PSD, se pronunță pentru prima oară împotriva unei decizii guvernamentale.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat joi pentru HotNews.ro: ”Poziția Patriarhiei față de contextul social actual, din nefericire din ce în ce mai tensionat, este una de reală îngrijorare și în același timp una subînțeles favorabilă valorilor statutului de drept în care dreptatea și pacea socială sunt și trebuie să rămână esențiale. Biserica promovează constant cultura dialogului și civilizația morală a Decalogului”.


Agenția Basilica postează vineri și un mesaj al Patriarhului BOR, intitulat ”Îndemn la Rugăciune”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„În contextul lumii de astăzi, frământată de neînțelegeri și războaie, avem nevoie mai mult ca oricând de făcători de #pace, adică de toți aceia care pot preveni sau aplana conflictele între oameni, în societate sau între popoare. Adesea există violență și tulburare și pentru că oamenii nu mai adună în sufletul lor pacea care vine de la #Dumnezeu și care pacifică patimile egoiste ca abuzul de putere și de profit material fără limite. Să ne rugăm mai intens lui Dumnezeu, Maicii Domnului și tuturor sfinților care au fost făcători de pace să aducă pace, ocrotire și #armonie în familie, în societate și, mai ales, între popoare în lumea de astăzi”, transmite ÎPS Daniel.

Cele două mesaje apar în contxtul în care în întreaga țară sunt organizate manifestații de protest față de inițiativa guvernului de a modifica, prin ordonanță de urgență, Codul penal.


Etichete: , , , , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr