duminică

14 aprilie, 2024

19 februarie, 2024

UE urmează să deschidă un birou de inovare în domeniul apărării la Kiev până la sfârșitul acestui an, a anunțat Ursula von der Leyen la Conferința de securitate de la München de sâmbătă.

Ursula von der Leyen a spus că UE a învățat multe din experiența pe câmpul de luptă al Ucrainei și că această țară a devenit „foarte inteligentă” în trecerea de la sistemele de arme vechi la utilizarea inteligenței artificiale și a dronelor.

„Acesta este motivul pentru care vom integra acum Ucraina în programele noastre de apărare și vom deschide un birou la Kiev pentru inovarea în domeniul apărării împreună cu Ucraina. Acesta este următorul nivel de cooperare”, a spus președintele Comisiei.


Decizi apare în contextul în care UE pare să fie gata, declarativ, să își asume mare parte din sarcina de aprovizionere cu muniții și armament a Ucrainei în lipsa unui ajutor al Statelor Unite.

Cancelarul german Olaf Scholz a folosit discursul său la Conferința de Securitate de la München pentru a îndemna alte țări europene să contribuie la ajutorarea Ucrainei așa cum face Berlin.

Trebuie precizat că Germania s-a mobilizat în spijinul Ucrainei doar după ce alte țări au făcut-o, după multe presiuni publice și cu aliații politici și opoziția deopotrivă care cer cu fermitate mai mult ajutor pentru Ucraina. Și nici acum nu face tot ce ar putea să facă. De exemplu, cancelarul Scholz a refuzat să trimită Ucrainei rachete Taurus, fiind criticat pentru decizie inclusiv de partenerii săi de coaliție.

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: