duminică

25 februarie, 2024

18 noiembrie, 2020

Dosarul autorizării vaccinului anti-Covid dezvoltat împreună cu compania germană BioNTech va fi depus în câtvea zile, anunță gigantul pharma Pfizer, citat de NBC News.

Anunțul vine după încheierea fazei a 3-a, ultima, a testelor clinice, care arată o eficacitate de 95%, superioară celei anunțate în urmă cu 10 zile (90%).

Acest procent final provine din analiza rezultatelor obțnute pe un lot de peste 40.000 de persoane. Doar 170 de persoane sau îmbolnăvit, iar dintre acestea opt au fost persoane cărora li s-a administrat vaccinul, iar 162, din grupul care a primit produse placebo.


Aceasta sugerează că că serul are o eficacitate de imunizare de 95%, după 28 de zile de la primele două doze.

Nu există efecte secundare serioase, precizează comunicatul companiei. Din cei 41.135 de adulți care au primit două doze, 3,7% au experimentat stări de oboseală, iar 2% dureri de cap.

Anunțarea primul vaccin anti-Covid eficient, săptămâna trecută, au oferit o speranță în contextul în care decesele la nivel mondial au ajuns la peste 1,3 milioane. Eventuala autorizare a serului anul acesta depășește toate așteptările specialiștilor din domeniu, ținând cont de durata de peste opt ani necesară în mod obișnuit dezvoltării unui vaccin.

„Rezultatele studiului marchează un pas important în această călătorie istorică de opt luni până la prezentarea unui vaccin care să ne ajute să punem capăt acestei pandemii devastatoare”, a declarat dr. Albert Bourla, președinte și CEO Pfizer, citat în comunicat. „Cu sute de mii de oameni din întreaga lume infectați în fiecare zi, avem nevoie de un vaccin sigur și eficient,” a adăugat acesta.

Producătorul american Moderna a anunțat luni al doilea vaccin anti-Covid, eficient la 94,5% din persoanele căruia i-a fost adminsitrat.


Alte date privind efectele imunizării:

  • Eficacitatea este aproximativ aceeași la toate grupele de vârstă.
  • Previne formele medii și severe ale bolii Covid-19.
  • La persoanele peste 65 de ani, 94 din 100 de persoane dobândesc imunitate prin administrarea vaccinului BioNTech -Pfizer. Este o eficiență mai ridicată, pentru aceste persoane, decât cea oferită de alte vaccinuri, ceea ce este deosebit de important, în contextul în care persoanele în vârstă sunt vulnerabile la Covid-19.
  • Toate efectele adverse au dispărut de la sine la scurt timp după vaccinare, iar la persoanele în vârstă aceste efecte secundare au o formă mai rare și mai ușoare.

Pfizer a anunțat că anul acesta va produce 50 de milioane de doze, iar anul viitor 2021, la fabriciile din Missouri, Massachusetts, Michigan și Belgia.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: