marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 ianuarie, 2019

Ploaia îngheţată, zăpada şi vântul au produs efecte în 18 judeţe din întreaga ţară şi în municipiul Bucureşti. S-au degajat 1.752 copaci, 26 stâlpi de electricitate şi 80 cabluri electrice, fiind afectate 221 autoturisme. În plus, au fost deblocate mai multe autoturisme în care se aflau 52 de persoane.

”În contextul fenomenelor hidrometeorologice care s-au manifestat, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate efecte în municipiul Bucureşti şi în 18 judeţe. S-a intervenit pentru evacuarea apei din 16 beciuri/curţi, deblocarea din zăpadă a 37 autovehicule în care se aflau 52 de persoane, degajarea a 1.752 copaci, 26 stâlpi de electricitate şi a 80 cabluri electrice, fiind afectate 221 autoturisme”, au transmis, duminică dimineaţă, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

La 112 au fost înregistrate 14.000 de apeluri în 12 ore. Bucureştenii şi locuitorii din judeţul Ilfov au fost informaţi, prin sistemul Ro-Alert să evite apelurile repetate la 112 care vizează degajarea copacilor sau alte situaţii similare, cu excepţia celor cu victime sau care pun în pericol imedia viaţa.


S-au produs efecte ale vremii în judeţele Arad, Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Gorj, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Prahova, Tulcea, Teleorman, Vaslui şi Vâlcea.

De asemenea, s-a acţionat pentru acordarea asistenţei medicale la două persoane rănite de crengi desprinse din copaci şi la doi pacienţi pentru care a fost necesară intervenţia autospecialelor de deszăpezire şi a şenilatelor ISU pentru deblocarea căilor de acces şi transportul acestora la ambulanţă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Până la ora 10.00, întreaga ţară este în continuare sub incidena unei informări meteorologice care anunţă depuneri de gheaţă, în sud şi sud-est, intensificări temporare ale vântului şi ninsori la munte, în special la altitudini mari.

Capitala şi şase judeţe sunt sub cod galben.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: