Bilanț coronavirus, vineri / Numărul cazurilor noi: 445, în ultimele 24 de ore - CursDeGuvernare.ro
miercuri

20 octombrie, 2021

Bilanț coronavirus, vineri / Numărul cazurilor noi: 445, în ultimele 24 de ore

3 aprilie, 2020

În ultimele 24 de ore, numărul cazurilor noi de coronavirus a fost de 445, ceea ce reprezintă o dublare a recordului înregistrat joi (278).

De la izbucnirea epidemiei, în România au fost confirmate 3.183  de persoane îmbolnăvite de Covid-19.

Ministrul Nelu Tătaru a explicat vineri, într-o conferință de presă, că în județele vizitate a descoperite diferențe între numărul cazurilor înregistrate și cele raportate.


Explozia cazurilor noi se explică și prin faptul că s-au făcut mai multe teste – 2.788 în ultimele 24 de ore, comparativ cu mai puțin de 2.000 de teste pe zi, anterior.

Au decedat 116 persoane diagnosticate cu noul coronavirus, toate internate (nu se raportează eventualele decesea acasă, fiindcă nu s-a făcut testarea),  în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin și Mureș,– 19 (coronavirus).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 283 au fost declarate vindecate și externate  din unități spitalicești: 126 la București, 58 la Timiș, 34 la Iași, 5 la Caraș-Severin, 6 la Prahova, 16 la Constanța, 8 la Dolj, 8 la Cluj, 7 la Brașov, 5 la Galați, 2 din Bihor, 2 Argeș, 2 la Arad, 1 la Brăila, 1 la Mureș, 1 la Neamț, 1 la Alba.

La ATI, în acest moment, sunt internați 83 de pacienți.


De asemenea:

  • în carantină instituționalizată sunt  13.531 de persoane
  • 114.646 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală
  • au fost prelucrate 31.657 de teste, până acum, de la începutul epidemiei.

Sancțiuni, dosare penale

  • Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 285 de  dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.
  • Totodată, în ultimele 24 de ore, Poliția și Jandarmeria au aplicat, în același interval de timp, 744 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.
  • Polițiștii au depistat, în același interval de 24 de ore, 9.143 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.090.347 de lei.
  • De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 1.418 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 52 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Diaspora

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 221 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 129 în Spania, 57 în Italia, 14 în Franța, 8  în Germania, 4 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în Indonezia și câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia și SUA.

De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 25 de cetățeni români aflați în străinătate, 9 în Italia, 6 în Franța, 4 în Marea Britanie, 5 în Spania și unul în Germania, au decedat.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr