duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 aprilie, 2020

România a înregistrat în ultimele 24 de ore 246 de noi cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19, numărul total al cazurilor confirmate până acum fiind de 6.879.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.051 au fost declarate vindecate și externate, iar 332 au murit.

La ATI, în acest moment, sunt internați 241 de pacienți.


Numărul cazurilor noi este în scădere, față de 333, luni, însă ea provine din numărul semnificativ mai mic de teste prelucrate în ultima zi.

Carantină, izolare, prelucrare teste

  • Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 23.645 de persoane.
  • Alte 67.268 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
  • Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 70.097 de teste (aproape 2.900 de teste în ultimele 24 de ore)

Amenzi, dosare penale

  • Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 390 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.
  • Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore,  8.553 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 17.888.495 de lei.

Situația din diaspora

  • Potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 709 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 420 în Italia, 196 în Spania, 24 în Franța, 9 în Germania, 45 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA, 2 în Austria, 2 în Belgia, 2 în Indonezia  și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia.
  • De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 52 de cetățeni români aflați în străinătate, 13 în Italia, 13 în Franța, 15 în Marea Britanie, 7 în Spania, 2 în Germania, unul în Belgia și unul în Suedia, au decedat.
  • Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 11 au fost declarați vindecați: 7  în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: