sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 iulie, 2019

Acordul de servicii de asistență tehnică pentru implementarea proiectelor spitalelor regionale a fost semnat, luni, între Ministerul Sănătății și Banca Europeană de Investiții (BEI), la peste doi ani și jumătate de la semnarea acordului privind construirea celor trei spitale, potrivit Agerpres.

Documentul semnat la Palatul Victoria de către ministrul sănătății, Sorina Pintea, și vicepreședintele BEI, Andrew McDowell, stabilește termenii în care instituția financiară va acorda sprijin pentru implementarea proiectelor de care beneficiază Ministerul Sănătății în cadrul Fondului European Structural de Investiții, respectiv POR și POAT.

În cadrul acestui acord, autoritățile române vor beneficia de sfaturile experților BEI în faza de proiectare, supraveghere și construcție a celor trei spitale din Iași, Cluj și Craiova.


Valoarea acordului e de 12,8 milioane de euro și se va derula până la 3 decembrie 2020. 

”Astăzi prin semnarea acestui contract demonstrăm faptul că înaintăm cu pași siguri, iar nivelul la care am ajuns astăzi dovedește că respectăm o foaie de parcurs la care ne-am angajat prin programul de guvernare privind construcția de spitale regionale în România”, a declarat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că cel mai avansat proiect este Spitalul de urgenţă Iaşi pentru care a fost realizat studiul de fezabilitate şi au fost aprobaţi, prin hotărâre de Guvern, indicatorii tehnico-economici.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Vicepreşedintele BEI, Andrew McDowell, a menţionat că în primele şase luni ale acestui an BEI şi România au semnat proiecte comune în valoare de aproximativ 500 de milioane de euro şi se aşteaptă ca până la finalul lui iulie să mai semneze pentru aproximativ 200 de milioane de euro.


„Deşi asistenţa tehnică şi consilierea pe care noi le acordăm se mărginesc la aceste trei spitale regionale, odată efectuat transferul, odată dobândite cunoştinţele acestea, vor putea fi utilizate ulterior pentru derularea şi implementarea altor proiecte similare şi de dimensiuni considerabile în sectorul sănătăţii”, a percizat McDowell în legătură cu acordul semnat luni.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: