miercuri

29 mai, 2024

20 mai, 2021

Banca Comercială Română (BCR), a doua cea mai mare din România după active și membră a Grupului Erste, a lansat cea mai mare emisiune de obligațiuni în lei din România, pe care le va lista la Bursa de Valori București (BVB), sub simbolul BCR28.

Obligațiunile BCR28 sunt nepreferențiale, au maturitatea peste 7 ani și promit o dobândă (cupon) de 3,9% anual, au fost deja subscrise de mari investitori precum Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și International Finance Corporation (IFC , divizia de investiții private a Grupului Băncii Mondiale).


Au mai susbscris fonduri de pensii și firme de administrare a investițiilor, inclusiv din Cehia, Slovacia și Croația, unde operează filiale ale Erste. Emisiunea de obligațiuni a depășit ținta minimă de 750 de milioane de lei atrase la finalul primei zile de subscrieri.

(Citiți și: „Profitul BCR a crescut cu 37,2% în 2020, până la 168,3 milioane de euro”)

Aceasta este a doua finanţare de acest fel a BCR, după cea realizată în decembrie 2019, în valoare de 600 de milioane de lei și listată la BVB, sub simbolul BCR26.

Cu noua emisiune, BCR se aliniază la reglementările UE privind capacitatea pe care trebuie să o aibă băncile pentru a absorbi pierderile, cerința minimă de fonduri proprii și datorii eligibile (MREL) și liniile directoare MREL în linie cu strategia de rezoluție pe care o urmărește.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: