duminică

16 iunie, 2024

6 aprilie, 2016

Manea-SergiuBCR a epuizat fondurile alocate aferente programului guvernamental „Prima Casă” şi a solicitat Ministerului Finanţelor Publice (MFP) alocarea de fonduri suplimentare, a declarat, miercuri, Sergiu Manea, CEO al băncii.

Banca mai are pe lista de aşteptare circa 2.000 de clienţi care au făcut solicitări pentru un astfel de credit.

„În momentul acesta, la produsul Prima Casă, care este un exemplu concret şi corect de produs social, aşteptăm Ministerul de Finanţe pentru un nou plafon. Uitându-ne la pipeline, ne dăm seama că vom termina şi fondurile acestea. Atunci vom face o nouă cerere”, a spus Manea, potrivit wall-street.ro.


Pentru clienţii care depun la ora actuală solicitări privind accesarea programului, reprezentanţii BCR au precizat că banca îi ajută să pregătească documentele şi paşii aferenţi procesului, cu toate că nu pot introduce în sistem noi cereri.

BCR are, totodată, în vedere modificarea parametrilor de risc, după apariţia legii privind darea în plată a imobilelor, în funcţie de varianta finală a actului normativ, a precizat Manea.

”În funcţie de forma în care vom avea legea este foarte probabil că vom modifica parametrii de risc”, a declarat el, citat de Mediafax.

MFP a alocat pentru acest an un plafon de 1,3 miliarde de lei pentru programul Prima Casă, la care se mai adăugă 200 de milioane de lei din rambursările de rate de capital efectuate până la finele lui 2015, 172,5 milioane de lei din diferenţe rămase neutilizate anul trecut şi 17,7 milioane de lei din plafonul reutilizat în condiţiile legii.


Comisia juridică din Camera Deputaţilor a decis marţi eliminarea programului Prima Casă de sub incidenţa legii dării în plată.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: