marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 octombrie, 2019

În septembrie, împrumuturile acordate companiilor din Zona Euro au înregistrat cel mai lent ritm din ianuarie încoace, care a încetinit până la 3,7%, de la 4,3% în august.

Ritmul creditării gospodăriilor s-a menţinut la 3,4%, a informat BCE, potrivit unui studiu al Băncii Centrale Europene (BCE), citat de Reuters.

Statistica arată, astfel, că reducerea activităţii economice în regiune s-a resimţit în cele din urmă asupra împrumuturilor, după o perioadă de surprinzătoare rezistenţă.


Pe de altă parte, băncile din Zona Euro și-au relaxat standardele de creditare în Trimestrul 3 și își propun să le păstreze astfel până la sfârșitul anului.

De asemenea, creşterea masei monetare M3, considerată drept un indicator al activităţii economice, a încetinit la 5,5% în septembrie, de la 5,8% în august, sub estimările analiştilor intervievaţi de Reuters, care mizau pe o creştere de 5,7%.

Confruntată cu o inflațire sub ținta urmărită, Banca Centrală Europeană a reluat, luna trecută, programul de relaxare cantitativă (QE), prin care va cumpăra lunar euroobligaţiuni în valoare de 20 de miliarde de euro (22 de miliarde de dolari), începând cu 1 noiembrie.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Programul se va derula atât timp cât va fi necesar, pentru a întări impactul politicilor BCE, şi se va încheia cu puţin timp înainte ca BCE să înceapă majorarea ratelor dobânzilor.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: