miercuri

10 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 septembrie, 2019

Banca Centrală Europeană (BCE) a decis joi reducerea dobânzii la depozite cu zece puncte de bază, la -0,5%, precum și repornirea ”tiparniței de bani”, respectiv achiziții lunare de active în valoare de 20 de miliarde de euro, începând cu luna noiembrie, potrivit unui comunicat transmis de instituție.

”Rata dobânzii la facilitatea de depozit va fi scăzută cu 10 puncte de bază până la -0,50%. Rata dobânzii la principalele operațiuni de refinanțare și rata facilității de creditare marginală vor rămâne neschimbate la nivelurile lor curente de 0,00%, respectiv 0,25%. Consiliul guvernatorilor se așteaptă acum ca ratele dobânzilor cheie ale BCE să rămână la nivelurile lor prezente sau mai mici până când perspectivele inflației vor converge puternic la un nivel suficient de apropiat, dar sub 2% în orizontul de proiecție și o astfel de convergență va fi constant reflectată în dinamica inflației de bază”, se arată în comunicat.

Cu privire la relansarea programului de relaxare cantitativă (QE), respectiv de cumpărare de obligațiuni, ”Consiliul guvernator se așteaptă ca acesta să funcționeze atât timp cât este necesar pentru a întări impactul acomodativ al ratelor de politică monetară și să se încheie cu puțin timp înainte ca BCE să înceapă să crească dobânzile”.


BCE a decis continuarea politicii de a răscumpăra integral obligațiunile din vechiul program de relaxare cantitativă care ajung la maturitate.

De asemenea, banca centrală a zonei euro a decis modificarea unor facilități de credit astfel încât acestea să sprijine mai bine sistemul bancar.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: