duminică

25 februarie, 2024

21 iunie, 2012

Incidentul a avut loc în momentul în care poliţiştii au sosit la casa lui Năstase pentru a-l duce la închisoare, precizează sursa citată. Cu doar câteva ore înainte, cea mai înaltă instanţă judecătorească din ţară a menţinut sentinţa de doi ani de închisoare cu executare pentru acuzaţii de corupţie. Siteul BBC precizează că Năstase a deţinut funcţia de şef al guvernului între 2000 şi 2004 şi a fost condamnat pentru strângerea ilegală de fonduri, în jur de 1,5 milioane de euro, pentru campania electorală din 2004. El a insistat că toate acuzaţiile sunt motivate politic.

Premierul Victor Ponta, un aliat al lui Năstase, la vizitat pe acesta la spital, după incident, şi a declarat pentru AP că starea de sănătate a ex-premierului este sub control.

Pentru că a epuizat toate căile de atac interne, avocaţii lui Năstase au anunţat că se vor adresa CEDO, mai spune BBC, adăugând că ex-prim-ministrul este cel mai important personaj politic care a fost condamnat de un tribunal din România, după căderea comunismului în 1989.


„Verdictul deschide calea unei noi ere în justiţia din România, în care judecătorii nu se mai tem să condamne oameni puternici”, a declarat LauraŞtefan, un expert anti-corupţie al think-tank-ului Expert Forum, pentru AFP.

Uniunea Europeană a făcut presiuni asupra României, în ultimii ani, pentru a opri corupţia în rândurile oficialilor publici, mai precizează sursa citată.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: