vineri

12 iulie, 2024

21 iunie, 2012

Preşedinţia a trimis Ministerului Afacerilor Externe o listă cu componenţa delegaţiei României pentru reuniunea Consiliului European din 28-29 iunie, în care șeful statului este însoțit de ministrul de Externe și ministrul Afacerilor Europene, nu și de premierul Victor Ponta.

Purtătorul de cuvânt al Palatului Cotroceni, Bogdan Oprea, a precizat pentru Mediafax, că lista delegației a fost transmisă de Președinție încă de marți.

„Administraţia Prezidenţială a primit marţi, 19 iunie, formularul de delegaţie pentru participarea la summitul Consiliului European. În cursul aceleiaşi zile, Administraţia Prezidenţială a completat delegaţia, iar acest formular completat a fost trimis înapoi la MAE, aşa cum era procedura, prin sistemul oficial de corespondenţă”, a precizat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea.


El a mai arătat că în formularul de delegaţie completat de Administraţia Prezidenţială şi trimis MAE era menţionat preşedintele Traian Băsescu ca şef al delegaţiei, acesta fiind însoţit, „aşa cum prevede practica”, de ministrul Afacerilor Externe Andrei Marga şi de ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban.

Tot marți, MAE a transmis la Bruxelles o altă listă a delegației României la Consiliul European, condusă, însă, de premierul Victor Ponta, care va fi însoțit de miniștrii de Externe, Andrei Marga, și al Afacerilor Europene. Leonard Orban.

Premierul Ponta a anunțat transmiterea listei încă de marți.

La Consiliul European, România, ca orice alt stat membru, are un singur loc la reuniune.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: