sâmbătă

28 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 martie, 2011

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, marţi, că România poate deveni un motor al diminuării efectelor unei posibile viitoare crize alimentare, dar are nevoie de irigaţii pentru agricultură şi de modernizarea industriei alimentare.

”România poate deveni un motor al diminuării efectelor unei posibile viitoare crize alimentare. România are un potenţial agricol capabil să satisfacă peste 80 de milioane de locuitori”, a spus Băsescu, la un forum economic organizat la Bucureşti, pentru stimularea relaţiilor cu zona Golfului.

”O altă zonă de mare interes pentru România şi pe fondul a ceea ce se prefigurează o criză a alimentelor, este agricultura. Avem efecte ale procesului de reîmproprietărire care înseamnă că o parte din terenurile agricole ale României sunt fărâmiţate. Ne trebuie irigaţii şi o industrie alimentară modernă, care să valorifice producţia agricolă, fie că ne referim la producţia animală, fie la cea vegetală”, a adăugat preşedintele.


România dispune, în prezent, de patru milioane de hectare de terenuri ecologice, a doua suprafaţă din Uniunea Europeană, după Franţa, care are 4,5 milioane de hectare, potrivit unor date prezentate de Băsescu.

Forumul Economic CCG – România – Bucureşti: Oportunităţi de afaceri în Europa Centrală şi de Sud-Est este organizat de Ministerul Afacerilor Externe, în colaborare cu Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Secretariatul General al Consiliului de Cooperare al Golfului, sub patronajul Preşedinţiei României.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: