joi

8 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 iulie, 2012

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, vineri seară, că miza schimbării şefului STS, Marcel Opriş, ar fi legată de fraudarea referendumului din 29 iulie prin faptul că prin STS se transmit datele la Biroul Electoral Central.

„Transmiterea datelor la BEC se face de către STS, o structură garantată a statului şi aveau nevoie ca să mai adauge două milioane, trei milioane de voturi în transmisie, că altă explicaţie nu am, de asta vroiau să-l schimbe pe directorul STS. (…) Altă explicaţie nu am de ce această înscenare, când preşedintele interimar putea să spună foarte simplu «domnul Opriş, încetaţi funcţionarea telefonului operativ la preşedintele suspendat»”, a susţinut Băsescu la Digi 24, citat de Mediafax.

El a mai precizat că interesul USL pentru referendum este enorm în legătură cu rezultatul acestuia.


„Riscul ar fi enorm, dar când mă uit la disperarea acestor oameni, pentru că ei vor pierde referendumul, şi-l vor pierde urât, nu că îl vor pierde pentru că nu s-a realizat pragul de 50% plus unu. Îl vor pierde pentru că românii nu vor fi de acord ca preşedintele lor să fie debarcat printr-o lovitură de stat. Românii vor vrea să-şi judece preşedintele când îşi termină mandatul”, a susţinut preşedintele suspendat.

Totodată, Băsescu a precizat că, dacă nu se va schimba conducerea STS, nu crede că vor exista probleme în sensul fraudării referendumului.

„Eu îi cunosc pe oamenii de acolo, sunt oameni care îşi fac datoria, eu ştiu că în momentul în care ar face ilegalităţi sunt responsabili în faţa legii, şi răspund în faţa legii, la fel cum sunt şi cetăţenii, care dacă ar vota dublu la referendum sunt cinci ani de puşcărie”, a mai afirmat preşedintele suspendat.

Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat, joi, că a propus în CSAT eliberarea din funcţie a directorului STS, Marcel Opriş, însă consilierul prezidenţial Iulian Fota s-a opus, o hotărâre neputând fi luată în condiţiile în care deciziile Consiliului se iau prin consens.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

În timp ce România negociază cu Austria  – prin vizita ministrului Bode la Viena  –  un vot favorabil pe 8 decembrie pentru primirea în spațiul Schengen, nici compania

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: