Barroso şi Schultz, categorici: Nu va avea loc nicio renegociere a Pactului fiscal, cum îşi doreşte Hollande - CursDeGuvernare.ro
luni

18 octombrie, 2021

Barroso şi Schultz, categorici: Nu va avea loc nicio renegociere a Pactului fiscal, cum îşi doreşte Hollande

9 mai, 2012

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat miercuri că nu va fi nicio renegociere a pactului disciplinei fiscale, care a fost semnat în martie de către 25 de ţări ale UE, împotriva dorinţei preşedintelui francez nou ales, François Hollande, scrie Libération.

Întrebat la o conferinţă în Parlamentul European de la Bruxelles, pentru a stabili dacă ar renegocia pact fiscal, Barroso a răspuns pur şi simplu “nu”, fără a-şi argumenta răspunsul. Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, şi el prezent, a avut acelaşi răspuns la această întrebare.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Socialistul François Hollande, care a fost ales duminică preşedinte al Republicii Franceze, vrea să “renegocieze” sau “să completeze” pactul fiscal, cu măsuri destinate să stimuleze creşterea, dar este împiedicat de răspunsul negativ şi categoric al cancelarului german Angela Merkel.


François Hollande şi Angela Merkel se vor întâlni pe 16 mai, a doua zi după intrarea în funcţie a noului preşedinte francez, iar acest subiect va fi în centrul de dezbateri aprinse, înainte de o cină informală a liderilor UE, pe 23 mai, dedicată creşterii economice şi ocupării forţei de muncă.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr