marți

16 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 mai, 2012

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat miercuri că nu va fi nicio renegociere a pactului disciplinei fiscale, care a fost semnat în martie de către 25 de ţări ale UE, împotriva dorinţei preşedintelui francez nou ales, François Hollande, scrie Libération.

Întrebat la o conferinţă în Parlamentul European de la Bruxelles, pentru a stabili dacă ar renegocia pact fiscal, Barroso a răspuns pur şi simplu “nu”, fără a-şi argumenta răspunsul. Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, şi el prezent, a avut acelaşi răspuns la această întrebare.

Socialistul François Hollande, care a fost ales duminică preşedinte al Republicii Franceze, vrea să “renegocieze” sau “să completeze” pactul fiscal, cu măsuri destinate să stimuleze creşterea, dar este împiedicat de răspunsul negativ şi categoric al cancelarului german Angela Merkel.


François Hollande şi Angela Merkel se vor întâlni pe 16 mai, a doua zi după intrarea în funcţie a noului preşedinte francez, iar acest subiect va fi în centrul de dezbateri aprinse, înainte de o cină informală a liderilor UE, pe 23 mai, dedicată creşterii economice şi ocupării forţei de muncă.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: