23 iunie, 2020

Institutul de Științe Politice și Relații internaționale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române (ISPRI) prin Laboratorul de Analiză a Războiului Informațional și Comunicare Strategică (LARICS) prezintă miercuri cea de-a doua ediție a „Barometrului Securității Energetice” din România.

Barometrul este bazat pe o amplă cercetare sociologică, realizată la nivel național, de către INSCOP Research, în colaborare cu STRATEGIC Thinking Group.
La evenimentul moderat de vicepreședintele Academiei Române, academician Victor Voicu, vor participa:

  • Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri,
  • Iulian Iancu, președintele Comisiei pentru Industrii și servicii din Camera Deputaților,
  • Vasile Iuga, consultant in energie,
  • Răzvan Nicolescu, partener Deloitte și lider pentru Europa Centrală responsabil de industria gazelor naturale, petrolului și produselor chimice
  • Remus Ioan Ștefureac, director al INSCOP Research și coordonator al think tank-ului STRATEGIC Thinking Group
  • Dan Dungaciu, director al Institutului de Științe Politice și Relații internaționale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române (ISPRI)

Barometrul Securității Energetice este un instrument anual de evaluare ce își propune să măsoare percepții, atitudini și viziuni legate de politicile în domeniul energiei, analizate în contextul mai amplu al relațiilor internaționale.


A doua ediție a Barometrului Securității Energetice – Iunie 2020 măsoară evoluția comparativă a opiniilor populației referitoare la diverse teme evaluate în Prima ediție a Barometrului Securității Energetice – septembrie 2019.

Între acestea: atitudinea față de schimbările climatice, percepția publică față de diversele surse de energie, raportarea românilor cu privire la proiecte strategice în domeniul energiei, la problema subvenționării consumatorilor vulnerabili de energie, atitudinea opiniei publice față de aliații euro-atlantici, mândria de a fi român, protejarea drepturilor minorităților.

Actualul barometru include și teme noi precum liberalizarea pieței de gaz și electricitate, opiniile populației cu privire la Acordul Verde propus de Comisia Europeană, percepția asupra Uniunii Europene în contextul epidemiei de coronavirus, asupra acțiunilor Rusiei în domeniul energetic, atitudinea față de liderii politici ai Ungariei sau încrederea populației în diverse țări.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: