joi

20 iunie, 2024

13 octombrie, 2021

Modul în care băncile de pe Wall Street supraveghează comunicaţiile digitale ale angajaţilor lor face obiectul unei ample investigații a Comisiei pentru Bursă şi Valori Mobiliare din Statele Unite (SEC), conform unor surse Reuters, agenție citată de News.ro.

Angajaţi ai SEC au contactat mai multe bănci în ultimele săptămâni pentru a verifica dacă au documentat corect comunicaţiile profesionale ale angajaţilor, cum ar fi mesajele text şi emailurile, atenţia fiind axată pe dispozitivele personale, au relatat pentru Reuters trei persoane familiare cu situația.

Verificările sunt un nou semn că SEC intensifică supravegherea sub conducere democrată şi scot în evidenţă dificultăţile avute de băncile de pe Wall Street să urmărească comunicaţiile angajaţilor în era pandemiei de cornavirus şi a muncii de acasă.


În luna august, JPMorgan a dezvăluit că a răspuns unor întrebări referitoare la „conformarea privind respectarea cerinţelor legate de comunicaţiile de afaceri prin intermediul canalelor de mesagerie electronică” care nu fuseseră aprobate de bancă.

JPMorgan a arătat că discută o soluţie cu autorităţile de reglementare, fără să specifice care sunt acestea.

În Statele Unite nu există o bază legală clară în baza căreia un angajator poate cere să inspecteze comunicaţiile personale ale angajaţilor, în timp ce în alte ţări și în UE aceste inspecţii ar putea încălca legislaţia referitoare la protecţia datelor, a explicat una dintre sursele Reuters.

În consecinţă, multe firme financiare interzic folosirea emailului personal, a mesajelor text şi a altor canale de socializare în activităţile profesionale, dar este dificil pentru companii să ţină pasul cu multitudinea de aplicaţii de comunicare.


Într-un discurs de săptămâna trecută, directorul SEC pentru aplicarea legii Gurbir Grewal, a avertizat că instituţiile financiare trebuie să ţină sub control multele probleme provocate de utilizarea dispozitivelor personale, a noilor canale de comunicare şi a altor evoluţii tehnologice.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: