joi

11 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 august, 2011

Băncile din Grecia au înregistrat miercuri cea mai puternică scădere la Bursa de la Atena, din ultimii 15 ani, transmite Reuters.

Miercuri dimineaţă, acţiunile băncilor din Grecia au ajuns la un recul de 2,1%, la 782 puncte – cel mai scăzut nivel din ianuarie 1996.

La testele europene de stres, ATEbank şi Eurobank EFG au picat, nefiind suficient de puternice pentru a face faţă unei recesiuni prelungite şi trebuie să-şi majoreze capitalul, a anunţat Autoritatea Bancară Europeană (EBA), luna trecută.


Banca Centrală a Greciei a anunţat că, în iunie, băncile elene au împrumutat de la BCE aproximativ 103 miliarde de euro, iar în mai 97,5 miliarde de euro, ca parte a injecţiilor de lichidităţi oferite de BCE băncilor europene care s-au confruntat cu probleme financiare. Aceste date subliniază dependenţa băncilor din Grecia de fondurile oferite de BCE, în condiţiile dificultăţilor cu care se confruntă acestea la finanţarea de pe pieţe


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: